Carmen Dell'Orefiche je nyní velmi populární v modelingovém průmyslu. Má mnoho fanoušků a nyní je jí 88 let. Žena se narodila v roce 1931.

Jako modelka pracuje od svých 14 let. O rok později se poprvé objevila na obálce časopisu Vogue. Modelčina neuvěřitelná krása uchvátila mnoho fotografů.

Zde jsou fotografie, které tehdy pobláznily celý svět.

foto: smotrimvse

Carmenini rodiče byli baletka a houslista a žili v chudobě. Brzy se rozvedli a dívka zůstala s matkou. Žena chtěla, aby její dcera šla v jejích stopách, a tak ji zapsala na balet.

foto: smotrimvse

Je třeba říci, že Carmenina matka byla přísná a náročná a vždy vyvažovala zlomyslné poznámky o vzhledu své dcery. Carmen si myslela, že je ošklivé káčátko, protože vynikala svou výškou a byla mezi svými vrstevníky nejštíhlejší. Chlapci se na ni nechtěli ani podívat.

foto: smotrimvse

Pro matku nebylo snadné vychovávat dítě sama, a tak Carmen někdy trávila měsíce v internátní škole. Dívka jednoduše snila o kariéře baletky, ale revmatismus tyto sny ukončil.

foto: smotrimvse

Ve 14 letech tak začala její kariéra modelky. Již v roce 1947 se její fotografie objevila na obálce časopisu Vogue.

foto: smotrimvse

Mimochodem, Carmen se obrázek na obálce nelíbil. Vzpomíná si, že když ten den vystoupila z autobusu, uviděla u novinového stánku hromadu časopisů. Ta fotka ji málem rozplakala. Fotka se jí nelíbila. Myslela si, že díky účesu vypadá jako chlapec.

foto: smotrimvse

Přestože Carmen pracovala jako modelka, nebyla vůbec bohatá. Někdy nebylo dost peněz ani na jídlo. Časem se samozřejmě plat zvýšil na 25 dolarů za hodinu. Modelka musela šetřit - do práce například jezdila na kolečkových bruslích a šila si oblečení na zakázku.

foto: smotrimvse

Carmen vzpomíná, že její dětství bylo těžké. Ona a její matka žily bez teplé vody a výtahu a neustále pociťovaly nedostatek finančních prostředků. Aby mohli zaplatit nájem, museli zastavit svůj šicí stroj. Aby zaplatili za elektřinu, vložili do obálky čtvrt dolaru. Díky této zkušenosti se však naučila vážit si peněz a života.

foto: smotrimvse

V roce 1963 se modelka rozhodla vzdát se své profese. Zavolala své agentce a řekla jí o tom. Když ale řekla, že navždy opouští modeling, Eileen se jen zasmála.

foto: smotrimvse

foto: smotrimvse

foto: smotrimvse

V roce 1978 se Carmen seznámila s Normanem Parkinsonem, který ji znovu uvedl do světa módy. Souhlasila, protože její dcera už byla dospělá a její manželství se rozpadlo.

foto: smotrimvse

Ženy mají často tendenci skrývat, jak věk ovlivňuje jejich vzhled, ale Carmen se tímto pravidlem neřídí. Nenechala si píchat žádné injekce ani barvit vlasy - naopak, odbarvila si je na stříbrný odstín. V roce 1987 byla žena konečně "vtažena" zpět do modelingového průmyslu.

foto: smotrimvse

Mimochodem, Carmen napsala knihu s názvem Staying Beautiful: Beauty Secrets and Attitudes from My Forty Years as a Model.

foto: smotrimvse

Stojí za to podívat se na fotografie této pozoruhodné ženy, abyste pochopili, že léta se na jejím vzhledu vůbec neprojevila. Vypadá skvěle. I nyní se účastní přehlídek a vystupuje v reklamních kampaních. Stereotyp, že třicítka je pro modelky "koncem" kariéry, tedy někdy není pravdivý.

foto: smotrimvse

Hlavní foto: smotrimvse