Lidé se nejčastěji velmi bojí samoty. Existuje však malá kategorie lidí, kterým to vyhovuje. Nemají rádi hlučnou společnost, neradi sdílejí domácnost s někým jiným, neradi přizpůsobují svůj život i milované osobě. Astrologové tvrdí, že takové lidi lze poznat podle jejich znamení zvěrokruhu.

Zástupce souhvězdí Býka velmi rád odpočívá o samotě. Pokud má na výběr - setkání s hlučnou společností, nebo posezení doma s hrnkem kakaa a knihou, pravděpodobně si vybere to druhé.

Toto znamení zvěrokruhu si velmi váží rodiny a všeho, co s ní souvisí. Proto má na svou potenciální druhou polovičku velmi vysoké nároky. Je pro něj obtížné navazovat vztahy, ale pokud potká jediného člověka, stráví s ním zbytek svých dní. Jinak zůstane sám.

Zástupce souhvězdí Raka je velmi společenský a rád na sebe upozorňuje. Někdy však chce být opravdu sám. V samotě začíná lépe chápat sám sebe a uvědomovat si problémy, které ho obklopují.

Pokud spojí svůj život s druhou polovičkou, je docela dobře možné, že se z něj stane "vyvrhel" - přijde domů z práce a nepůjde z cesty. Navíc je schopen přimět svého vyvoleného nebo vyvolenou ke stejnému životnímu stylu.

Zástupce souhvězdí Panny má rád všude dokonalý pořádek. Pokud se tedy nemůže obklopit ideálními lidmi, raději zůstává sám. V případě, že potká tu správnou osobu, začne časem požadovat víc.

Astrologové říkají, že osoba narozená v souhvězdí Panny může zničit vztah vlastníma rukama neustálými výčitkami a rýpáním. Nikdy však nebude trpět sama sebe a bude se věnovat seberozvoji. V tomto stavu se dobře vyrovnává se všemi problémy.

Štír je také náchylný k osamělosti. V osamění začne přemýšlet o svém životě, hloubat o svých problémech a hledat způsob, jak je vyřešit. S největší pravděpodobností dá přednost samotě před životem s člověkem, který neodpovídá jeho ideálům.

Zástupce souhvězdí Kozoroha vždy ví, co od svého života chce. Plán své budoucnosti má rozkreslený bod po bodu - proto rád žije sám, aby mu nikdo nebránil v jeho realizaci. Ve skutečnosti je to workoholik, který partnera nepotřebuje, s výjimkou určitých zvláštních situací.

Kromě toho je toto znamení zvěrokruhu velmi plaché a je pro něj poměrně obtížné seznámit se s lidmi opačného pohlaví. Nemá rád bezvýznamné a prázdné rozhovory s lidmi. Když je však sám, nikdy nebude smutný a najde si aktivity pro sebe.

Hlavní foto: google.com