Které ženy se muži nejčastěji vzdávají? Od výstředních a sobeckých, od prostých a chápavých, od hysterických a poslušných, od sobeckých a pohodlných. Téměř každou ženu může muž opustit, dát svou lásku milence nebo raději být sám.

Jak ho získat zpět, když už odešel? Jak si ho udržet? Stojí to vůbec za tu námahu? Nebo je zamilovaný do jiné, nebo už nevidí smysl v udržování stávajícího vztahu? Manželství praská ve švech.

Žádné nové šaty, vylepšování postavy, polévky a kotlety, našpulené rty, manipulace a záchvaty vzteku nepomohou. Jak malovat, jak se oblékat, jak se chovat? Všechny tyto tipy jsou již bezvýznamné, pokud se vztah rozpadá.

Každá žena v hloubi duše sní o tom, že najde muže na celý život, který ji bude milovat, respektovat a nikdy ji nezradí. Každá žena sní o stabilitě ve svém životě a milostném vztahu. Žena chce mít jistotu, že o ni bude vždy postaráno morálně, materiálně i fyzicky - po pěti letech, po dvaceti i po padesáti.

A tady vyvstává otázka, jak přimět muže, aby chtěl být vždy s ním, a aby se bál nejen odejít, ale i ztratit svou ženu. Jaké jsou ty cenné vlastnosti, které mnoha ženám chybí?

"Muži neopouštějí jen jeden typ ženy - sebevědomou a svobodnou, se zdravou psychikou a sebevědomím."

"Žena, která buduje duševně zdravý vztah, si ho nikdy nekomplikuje, nikdy nespekuluje a nevymýšlí si, nikdy ho nepodezírá ze špatných nebo podlých úmyslů.

Taková žena se nebude přehrabovat v kapsách a v tichosti kontrolovat manželův telefon, podezřívat ho a snažit se ho z něčeho obvinit.

V úvahu je třeba vzít tři hlavní charakteristiky:

1. taková žena miluje sebe víc než muže. Muž pro ni není středobodem vesmíru a nejvyšším snem. Nebude se kolem něj motat celý den a snažit se mu zalíbit. Nebude na něm materiálně závislá. Vždy bude mít oblíbené povolání a vlastní příjem.

2. Žena nebude na nikoho chovat hněv a zášť. Žárlit a šířit pomluvy je pod její důstojnost. Zášť vždy plodí zášť, která se přenáší na všechny kolem, dokonce i na blízké.

3. Žádný kompromis. Nepodřizuje se názorům druhých, žije svůj život tak, jak se jí líbí a jak chce. A nerozčiluje se, když nevyhovuje cizím názorům a stereotypům.

Samozřejmě, pokud se neskládáte pouze ze špatných vlastností nebo nemáte výše popsané vlastnosti, nebudete se přece jen moci zcela změnit. Co vám však brání v tom, abyste se měli rádi? Začněte alespoň tam. Důvěřujte nám a zbytek už půjde sám. Nebo máte jiný názor?

Hlavní foto: google.com