Někdy si všimneme, že u některých znamení zvěrokruhu se zdá, že jejich energie převládá nad naší. A člověk samozřejmě chce znát sílu svého Znamení a najít slabiny ostatních.

Tajemství spočívá v tom, že energie může být velmi rozdílná. Znamení zvěrokruhu, rozdělená do čtyř živlů, projevují svou sílu různými způsoby.

Ohnivá znamení.

Zástupci ohnivých znamení se vyznačují impulzivitou a extrémně vysokou energií. Jsou od přírody aktivní, vášniví a obvykle se ocitají ve středu pozornosti. Jejich společným znakem je touha po vedení. Protože energie ohnivých znamení je velmi aktivní, je někdy třeba ji očistit.

Beran: pravděpodobně nejaktivnější znamení zvěrokruhu. Jejich energie je v podstatě neuhasitelná. Jsou to rození vůdci.

Lev: jemnější než Beran, metodičtější. Vládne jim Slunce a tradičně je provází štěstí.

Střelec: jejich energie není rovnoměrná - obvykle mohou nečekaně vybuchnout a také nečekaně vychladnout. Vždy však jasně zasáhnou svůj cíl.

Zemská znamení.

Z hlediska aktivní energie jsou horší než ohnivá znamení. Zemská znamení jsou však rehabilitována tím, že všeho dosahují postupně a vytrvale, což je někdy v očích ostatních činí nesmírně tvrdohlavými. A důvodem všeho je jejich vyrovnaná a vyvážená energie.

Býk: jsou vyrovnanější než ostatní, přitahuje je blahobyt a stabilita rodiny, i když někdy mají výbušnou povahu. Jejich síla spočívá ve spolehlivosti.

Panna: Váhy mají svůj důvod, proč se nacházejí v kruhu zvěrokruhu hned vedle tohoto znamení - velmi připomínají bohyni spravedlnosti Themis. Jsou skutečně poctiví a nesmírně pracovití.

Kozoroh: představitelé tohoto znamení možná projevují vůdčí schopnosti více než ostatní členové této skupiny, i když to někdy znamená skrytou moc. Perfekcionisté se od přírody nezastaví před ničím. Někdy jim chybí štěstí, ale existuje několik metod, jak se připravit na pozitivní den.

Vzdušná znamení.

Lze říci, že představitelé tohoto prvku ztělesňují myšlení a inteligenci v jejich nejčistší podobě. V mnoha ohledech jsou rozmarné a nepolapitelné. Jejich směrem jsou inovace, nápady a diplomacie.

Blíženci: vždycky vás překvapí svou schopností přemýšlet a často se projevuje tím, že dokážou dělat několik věcí najednou. Někdy máte pocit, že je vedle vás víc než jedna osoba.

Váhy: vrcholné vyjádření krásy a moudrosti, okořeněné uměním. Váhy jsou nejlépe schopny být nestranné a zvážit situaci co nejúplněji. Dokud nejsou zraněny jeho city.

Vodnář: představitelé tohoto znamení mají extrémně nekonvenční myšlení a jsou motorem pokroku. Jejich nepraktičnost může být nepříjemná, ale svět se vyvíjí hlavně díky Vodnářům.

Vodní znamení.

Zástupci tohoto živlu jsou tak hluboce citliví, že se o tom málokomu zdá. Jejich dovedností je dokonale se orientovat ve světě lidských pocitů a emocí a zároveň zvládat i ty nejtěžší situace. Nejlépe cítí energii druhých a jsou empatičtí. To jim pomáhá získat si partnera a v případě potřeby zasáhnout nejcitlivější místo volbou správných slov.

Rak: energie se používá jako ochrana. Pracuje neustále: především jeho neproniknutelný plášť chrání samotného Raka a v nouzových situacích je schopen účinně chránit své blízké.

Štír: je nejpronikavější ze všech vodních znamení a zároveň zcela nekontrolovatelný. Veškerá jeho energie je zaměřena na destrukci. Navíc dokáží efektivně ukládat myšlenky a skrývat se jako nikdo jiný.

Ryby: O představitelích tohoto znamení se často říká, že mají paranormální schopnosti. Nejlépe se integrují do stávajícího prostředí a situací a hluboce chápou pocity druhé osoby na intuitivní úrovni.

Chcete-li správně využívat svou energii, můžete se nejen naučit správný směr z horoskopu, ale také přitáhnout sílu kamenů: stanou se pro vás skutečnými talismany a přinesou vám štěstí.

Hlavní foto: kakao.im