Pro mnoho lidí je strach z osamělosti jedním z největších strachů, který je neustále pronásleduje po celý život. Jako bič je žene do náruče náhodných lidí a nutí je zapomenout na prastarou moudrost: "Je lepší být sám než s někým."

A skutečně, mnoho lidí žije ve vztahu bez lásky a už se těší, že nejsou sami. Přestože v hloubi duše trpí nedostatkem vřelosti a porozumění, bojí se přiznat, že je to ten nejstrašnější druh osamělosti.

Existuje však i zcela jiný typ člověka. Jsou to lidé, kteří jsou zcela soběstační, nikdy se nebojí a nenudí se sami se sebou.

Nepotřebují neustálou přítomnost další osoby vedle sebe, aby cítili klid a pohodu. Duchovní klid je neopouští, ani když jsou zcela sami.

A tito moudří a nezávislí lidé mají ze své osobnosti pocit štěstí. Astrologové se domnívají, že takoví samotáři se nejčastěji vyskytují mezi zástupci čtyř znamení zvěrokruhu.

Vodnáři jsou hluboké osobnosti, které často zůstávají pro ostatní záhadou. Snadno se seznamují, mají obrovské množství známých a přátel, z nichž nikdo nemá přístup k tajemství jejich složité duše.

Zástupci tohoto znamení jsou vždy sami, i když jsou obklopeni lidmi, kteří k nim vzhlížejí a touží po jejich pozornosti a komunikaci.

Vodnáři nepotřebují opouštět společnost a být sami se svými myšlenkami a pocity. Navíc to ani nepotřebují.

Jsou tak dychtiví vstřebávat a hromadit informace, že potřebují čas, aby vše pochopili, uspořádali a vyvodili závěry.

Zástupci tohoto znamení se málokdy upínají k lidem a příliš jim nechybí ti, které dlouho neviděli. I když samota Vodnáře trvá nekonečně dlouho, vůbec mu nevadí.

Kozorozi jsou opravdoví vlci samotáři, kteří jdou svou vlastní cestou. Zástupci tohoto znamení jsou extrémně nezávislí.

Už v prvních letech života se jen zřídkakdy přidávají k nějakým spolkům, protože se řídí zásadou "každý sám za sebe". Tato taktika je často velmi výhodná.

Kozorozi jdou vždy za svým cílem a nedovolí, aby je někdo táhl ke dnu. I když jsou kolem nich asociální osobnosti, budou zástupci tohoto znamení pokračovat v cestě za svými sny a budou ignorovat jakékoli pokusy vtáhnout je do víru pochybných požitků.

Kozorozi mají vždy spoustu nápadů, dalekosáhlých cílů a myšlenek, takže prostě nemají čas nudit se o samotě. Navzdory své image osamělého vlka mají navíc stále přátele.

Jen je jich zpravidla málo a zástupci tohoto znamení jim často nemohou věnovat pozornost, protože jsou neustále zaneprázdněni.

Beran se vždy a ve všem spoléhá pouze na sebe. Je od přírody velmi tvrdohlavý a cílevědomý, a proto vkládá všechny své síly do dosažení ambiciózních cílů, přičemž někdy zcela zapomíná na svůj osobní život.

Zástupci tohoto znamení se nebojí samoty, protože jsou neustále zaměstnáni důležitými záležitostmi. Představitelé tohoto znamení stále někam pospíchají a nemají čas se zastavit, nadechnout se a podívat se na svůj život zvenčí.

Možná se jen bojí vidět, jak prázdnou a osamělou realitu si sami vytvořili. Tvrdohlaví představitelé tohoto znamení však nepatří mezi ty, kteří by přiznávali své chyby.

A je nepravděpodobné, že by svou osamělost sami označili za chybu, protože jim takový život docela vyhovuje. Berani nemají rádi, když se jim někdo "plete pod nohy".

Jsou zvyklí rozhodovat o všem individuálně a je pro ně velmi obtížné vpustit do svého života novou osobu.

Panny mají potíže vycházet s lidmi. To vůbec neznamená, že jsou to sklíčení lidé, kteří si s nikým nepromluví pár slov.

Naopak zástupci tohoto znamení mohou být laskaví a okouzlující. Snadno nacházejí společnou řeč s ostatními, ale nedovolí, aby se k nim někdo příliš přiblížil.

Panny se cítí zranitelné a bojí se někomu otevřít svou duši, aby později nezažily vážné zklamání.

Zástupci tohoto znamení však netrpí osamělostí. Vždycky mají o čem přemýšlet.

Hlavní foto: google.com