Usedlosti a budovy opuštěné svými obyvateli vypadají jako kulisy pro natáčení postapokalyptického hororu. Děsí a přitahují zároveň, jako by v nich člověk slyšel ozvěny minulosti, kdy tu byl život v plném proudu, lidé pobíhali a zabývali se neodkladnými záležitostmi..... Teď je tu prázdno a ticho, jen vítr občas zašumí prázdnými chodbami. Chceme vám ukázat několik fotografií opuštěných míst s tajemnou a smutnou historií.

Psychiatrická nemocnice Allenberg se skládá z celého komplexu opuštěných budov v Kaliningradské oblasti. Byl postaven v polovině 19. století a existoval až do roku 1940 ve Východním Prusku v Německu. Zařízení bylo uzavřeno kvůli několika epidemiím a později bylo přeměněno na kasárna.

foto: lemurov.net

Aston Gweedore Hotel se nachází v irském městě Banbeg. V roce 2007 byl opuštěn a od té doby byl kdysi luxusní hotel poškozen vlhkostí. Kdysi útulná místnost nyní připomíná tropický skleník.

foto: lemurov.net

Maják na mysu Aniva na ostrově Sachalin byl postaven před druhou světovou válkou. Dnes je tato památka opuštěna zaměstnanci a vykradena lupiči.

foto: lemurov.net

Tato dlouho opuštěná dřevěná kaple se nachází ve Vologdské oblasti.

foto: lemurov.net

Lanovky v těžko přístupných horských oblastech Kavkazu byly často jediným způsobem cestování. Nyní se tato stanice v Arménii nepoužívá, navzdory pokusům lupičů dostat zařízení ven zůstává uzavřena.

foto: lemurov.net

Opuštěný kostel na břehu řeky Kama. Republika Tatarstán, Laishevský okres, obec Šuran.

foto: lemurov.net

Tento chicagský pohřební ústav byl zřejmě opuštěn během pohřbu.

foto: lemurov.net

Věž středověkého kostela se tyčí nad jezerem Rezia v Itálii jako památka na několik vesnic zatopených kvůli vytvoření umělého jezera na výrobu elektřiny.

foto: lemurov.net

Úchvatná fotografie starého gotického kostela, jen duchové chybí.

foto: lemurov.net

Opuštěné letadlo vypadá jako scéna z kultovního seriálu Ztraceni.

foto: lemurov.net

Hlavní foto: lemurov.net