Která znamení zvěrokruhu si nejrychleji pamatují informace? Kdo dokáže najít kreativní řešení jakéhokoli problému a kdo nejlépe rozumí filozofickým pojednáním? Představujeme žebříček nejchytřejších znamení zvěrokruhu.

Kozoroh

22.12 - 20.01

Buďme upřímní: Kozorozi nejsou ani mudrci, ani géniové. Přesto jsme si prostě nemohli pomoci a zařadili jsme je do seznamu inteligentních znamení. Kozorozi jsou ze všech ostatních znamení zvěrokruhu nejpilnější a nejpracovitější. Ano, nezachytí informace během vteřiny jako Blíženci, nejsou tak kreativní jako Váhy a nejsou tak všestranní jako Panny. Ale Kozoroh se bude snažit řešit rovnice, dokonce se pokusí pochopit Nietzscheho filozofii, když to všichni ostatní vzdají. Ano, mysl Kozoroha není vůbec vrozený talent, ale výsledek tvrdé práce.

Štír

24.10 - 22.11

Štírům jsou zcela neopodstatněně připisovány různé nedostatky: to vše kvůli tomu, že zástupci tohoto znamení obtížně nacházejí společnou řeč s ostatními. Pokud však budete dostatečně vytrvalí a získáte si důvěru Štíra, můžete si být jisti, že rozumnějšího a inteligentnějšího partnera nikde jinde nenajdete. Štíři neztrácejí čas studiem oborů, které jim v životě nebudou k ničemu: veškerý svůj čas a energii věnují oborům a profesím, které je zajímají. Proto se Štíři dokážou více než kdokoli jiný ponořit do určitého tématu. Pokud si váš přítel ve znamení Štíra nedokáže vzpomenout na Pythagorovu větu, neměli byste ho hned považovat za blázna - je docela možné, že vám bude vyprávět o teorii strun a kvantové fyzice.

Panna

08.24 - 09.23

Pokud Pannu nazvete šprtem, pravděpodobně se nebude cítit uražená. Protože je to pravda: zástupci tohoto znamení se prostě rádi učí a dozvídají se nové věci. Jsou to nejpracovitější studenti: inteligentní a cílevědomé Panny mohou uspět v jakémkoli akademickém oboru, ať už si vyberou cokoli. A někteří obzvlášť nadaní zástupci tohoto znamení si mohou zvolit i několik studijních předmětů najednou a přesto se projevit v tom nejlepším světle. Není mezi nimi sice mnoho rozených géniů, ale zástupci zemského živlu více než kompenzují nedostatek talentu v jakémkoli oboru svým perfekcionismem a touhou stát se odborníkem ve svém oboru.

Váhy

24.09 - 23.10.2019

Váhy jsou velmi vyrovnané znamení zvěrokruhu. Proto mohou být na rozdíl od Blíženců a Panen stejně dobří jak ve vědách, které vyžadují logiku, tak v oblastech vyžadujících vysokou emoční inteligenci. Zástupci vzdušných znamení jsou chytří, inteligentní a rádi se dělí o své znalosti (někdy se jim říká šprti). Kromě toho jsou Váhy dostatečně kreativní, nebojí se zkoušet nové věci, takže někdy najdou nečekané řešení problému a vidí východisko, když zástupci jiných znamení stojí na místě. Přesto mají Váhy Achillovu patu: při rozhodování mají tendenci příliš pečlivě a dlouho zvažovat všechny faktory, což proces zdržuje.

Blíženci

21.05 - 20.06

Patronem Blíženců je planeta Merkur, která je zodpovědná za inteligenci a společenskost, a tak není divu, že ze všech znamení zvěrokruhu jsou Blíženci považováni za nejinteligentnější. Kromě toho Blíženci vynikají v mnoha různých oborech - jako houba vstřebávají znalosti a rychle analyzují informace. Zástupci tohoto znamení jsou od přírody intelektuálové - nevadí jim předvádět své znalosti ve společnosti, jsou také velmi vtipní. Přesto jsme z nějakého důvodu Blížence na první místo žebříčku nezařadili: jde o to, že zástupci tohoto znamení mají poměrně nízkou emoční inteligenci. Špatně se orientují v psychologii a pocitech druhých lidí, což jim nepochybně brání ukázat se z té nejlepší stránky.

Ryby

02.21 - 03.20

Asi vás to překvapí, ale na prvním místě žebříčku nejinteligentnějších znamení se umístily Ryby. Ano, ty samé Ryby, které se někdy vznášejí v oblacích a které se dají tak snadno oklamat. Ukázalo se, že představitelé tohoto znamení se vyznačují nejen intelektuálními kvalitami, ale také světskou moudrostí. Ryby jsou od přírody filosofové, a proto se zdají být trochu odtržené od reality, ale ukazuje se, že jsou lepší než mnoho jiných znamení v hledání východisek z obtížných situací. Kromě toho mají Ryby dobře vyvinutou intuici, takže se nedivte, že jim jde nejlépe psaní testů a hraní logických her.

Hlavní foto: wfc.tv