Někdo se snaží udržet milostný vztah až do konce, odpouští partnerovi nevěru a špatné chování, pokorně snáší hádky a žárlivé scény. A někdo vztah definitivně ukončí ihned poté, co ho považuje za zradu, nebo uteče tváří v tvář prvním potížím.

Přečtěte si, jak se daří znamením zvěrokruhu v našem dnešním horoskopu.

Beran

Berani při prvních potížích samozřejmě neutíkají - jejich bojovná povaha jim neumožňuje vzdát se okamžitě, ale mohou snadno přivést situaci do kritického bodu tím, že problémy spíše zhoršují, než aby je řešili za pochodu. Kromě toho obvykle očekávají, že druhá polovina bude tím, kdo se přizpůsobí a bude pracovat na vztahu, a lidé v tomto znamení se mohou soustředit na práci, na vztahy s přáteli, na některé své koníčky. Slábnoucí sexuální zájem o partnera nepřispívá k touze udržet si vztah.

Býk

Lidé ve znamení Býka se moudře snaží udržet si to, co mají, zejména pokud nejde jen o milostný poměr, ale o formální manželství. Je pravda, že pokud dámy v tomto znamení dokážou odpustit nevěru, muži kategoricky ne. Pokud jde o ostatní, tito a další již dlouho ukazují zázraky trpělivosti a tolerance, zbavují se problémů, které ve vztahu vznikly, pokud je to možné, nacházejí nové styčné body a to, co pomáhá vztah posílit. A teprve když to, co se stane, partnera nic nenaučí, dojde k rozchodu.

Blíženci

Blíženci obvykle nelpí na vztahu a jedné osobě, protože pevně věří, že po nich přijdou zajímavější a vzrušující lidé. Sami vytrvale "rozhoupávají loď", vytvářejí pro partnera nepříjemné komunikační podmínky, provokují vznik negativních emocí, takže o nějaké práci na vztahu ani nemá cenu mluvit. Často se však poměrně snadno dostanou do situací, kdy se ostatní znamení zvěrokruhu nejprve dostanou do konfliktu a poté se rozejdou.

Rak

Raci zoufale lpí na vztahu se svou druhou polovičkou. Už jen pomyšlení na rozchod, natož na rozvod, je pro ně nesnesitelné. Snaží se, aby vztah zůstal pevný a stabilní a aby se potíže staly dočasným jevem, který lze zvládnout se zvláštní péčí. Ano, zvládají to a často se stává, že právě na představitelích tohoto znamení vše spočívá: postupně vedou svého milovaného člověka správným směrem a někdy řídí své činy poměrně tvrdě a zbavují se problémů.

Lev

Lvi většinou odpouštějí své druhé polovičce hrubosti, mnohé chyby a dokonce i zradu (zlobí se, křičí, ale odpouštějí), ale jen dokud milují. Jakmile jejich vlastní pocity zmizí, nepovažují už za nutné pracovat na vztahu a smiřovat se s tím, s čím jsou kategoricky nespokojeni, takže s partnerem zůstávají jen tehdy, pokud se cítí dobře s jeho přítomností ve svém životě, pokud pro ně partner dělá úplně všechno a dělá jim život co nejpohodlnější.

Panna

Panny obvykle vědí, v jakém okamžiku se vztah rozpadne, ale mohou za něj bojovat, pokud mají pocit, že je to z nějakého důvodu správné. Například se snaží "opravit rozbitý hrnek", pokud pro ně bude výhodné pokračovat v komunikaci s partnerem, pokud je vedle něj drží něco hmotného. Pokud jim partner nemůže dát nic jiného, rozejdou se bez lítosti, a dokonce tak, že si bývalá polovička rozchod dlouho vyčítá a cítí se kvůli tomu nepříjemně.

Váhy

Váhy se snaží najít něco pozitivního i v obtížných a nepříjemných situacích, snaží se zachránit vztah, i když je beznadějný nebo velmi obtížný. Váží si toho, co jim osud nadělil, váží si milostného vztahu a zoufale se chtějí vyhnout odsouzení druhých v případě rozchodu (rozvodu), takže jsou schopni dlouho ignorovat mnohé chyby své druhé polovičky, předstírat, že je vše v pořádku, omlouvat si činy, které druzí partnerům neodpouštějí.

Štír

Štíři, kteří se jednou zklamali ve svém partnerovi, ho začnou podezřívat ze všech možných hříchů. Na těžké chvíle nedokážou zapomenout a často je svým jednáním ještě zhoršují, i když by tomu stačilo s druhou polovičkou upřímně promluvit. A zároveň v takovém obtížném stavu mohou zástupci tohoto znamení "existovat" po mnoho let a užívat si potíže ve vztahu.

Střelec

Střelci se snadno vyrovnají s mnoha obtížemi ve vztahu, pokud jim to nebrání žít a užívat si života. Pokud problémy v milostném vztahu začnou negativně ovlivňovat ostatní aspekty jejich života, odcházejí tam, kde je nic netrápí. Vědomí, že druhá polovička je bez nich bezmocná a že mají její (jeho) život zcela pod kontrolou, aniž by se setkali s jakýmkoli odporem, jim navíc často pomáhá udržet manželství nebo milostný vztah.

Kozoroh

Kozorozi jsou přes veškerou svou nekompromisnost vůči chybám druhých lidí poměrně trpěliví, a pokud uznají člověka za svého, budou o vztah bojovat až do konce. Někdy zvláštním způsobem, no, způsobem, jakým mohou. Mají tendenci nutit partnera k tomu, co považují za správné, potlačovat jeho vůli, násilně potlačovat opakování chyb. To je pro vztah často přínosné, protože se nerozpadne při prvních materiálních nebo psychických potížích.

Vodnář

Vodnáři na vztahu nepracují. Jejich vnitřní já jim to nedovoluje. Jednoduše utečou, když si myslí, že je partner zradil. A protože vidí zradu i ve zcela neškodných činech, jsou neustále "na útěku", někdy dočasně, ale nejčastěji definitivně. Proto musí být jejich spřízněné duše vždy ve střehu, protože vztahy s představiteli tohoto znamení připomínají tanec na minovém poli: nikdy nevíte, kdy to bouchne.

Ryby

Ryby se tradičně dělí do dvou kategorií. Ti první se dlouho a usilovně snaží udržet vztah, snášejí téměř všechny partnerovy chyby, vyhýbají se ostrým hranám a odpouštějí partnerovi jakékoli zastrašování. Jde o druh masochistů s podivnou životní filozofií. Ale ti druzí po několika pokusech změnit situaci ve svůj prospěch prostě udeří ocasem do vody a jdou do hloubky, jako by se vylučovali, a daří se jim to dokonale, i když s tím člověkem stále žijí pod jednou střechou.

Hlavní foto: binokl.cc