Coco Chanel - výrobce ženských oděvů. Ve světě módy způsobila revoluci tím, že ve svých oděvech spojila rafinovanou jednoduchost a nejvyšší kvalitu. Coco Chanel byla štíhlá žena. Byla také zastánkyní střídmosti v jídle, protože si byla vědoma vážných následků obžerství.

1️. Tabu

Coco Chanel měla tabu ohledně některých potravin, které jednoduše poškozují tělo, ale nemají žádný přínos pro zdraví. Právě mezi tyto druhy potravin Coco Chanel zařadila přesolená jídla a také tučná jídla. Na tomto seznamu byla také častá konzumace alkoholu (výjimkou bylo víno). Škodlivé účinky alkoholických nápojů na ženy, kterým berou mládí a krásu, stojí za to připomenout, když stojí před rozhodnutím nebo výzvou "pít či nepít".

2️. Čím jednodušší jídlo, tím lepší

Další nepopiratelné pravidlo Coco Chanel. Jídlo by mělo být jednoduché a připomínat malé černé šaty. To platí jak pro potraviny, tak pro pokrmy z nich připravené. Čím více času žena tráví v kuchyni, tím méně pozornosti věnuje svému vzhledu.

3️. Vzdát se výrobků s výraznou chutí a vůní.

Něco jsem snědl a hned na to zapomněl. Takto k této činnosti přistupovala i oděvní výtvarnice Coco, která odmítla kult jídla. Zároveň jí však záleželo na tom, aby jí jídlo nezpůsobovalo nepohodlí. Zejména nesmí mít štiplavý zápach. Proto jí rozhodně nechutnala cibule ani česnek. V restauracích si objednávala jídlo bez těchto přísad. Také nikdy nekupovala tyto druhy zeleniny.

4️. Střídmost v jídle

Čím více se člověk drží zásady střídmosti v jídle, tím lépe vypadá. Touto zásadou se Coco ve svém životě řídila. Její porce byly vždy skromné, protože jedla velmi málo. Přesně tolik, kolik je potřeba, s cílem zajistit dobré emoce a dobrou náladu každý den. Vše, co jíme nad rámec svých možností, našemu tělu jen škodí.

5️. Někdy si musíte dovolit odpočívat

Coco Chanel si často dopřávala čas na odpočinek se sklenkou dobrého vína, hrnkem horké čokolády a různými druhy sýra. To neznamená, že si žena dovolila přejídat se. Samozřejmě, že ne. Coco Chanel jedla střídmě, i když se podávalo její oblíbené jídlo. Jídlo pro ni bylo spíše jakýmsi rituálem, při kterém se mohla uvolnit a zapomenout na všechny každodenní starosti a starosti.

Stravovací doporučení Coco Chanel se dají snadno dodržovat. Tato světoznámá žena nevymyslela nic nového, pouze připomněla základní zásady zdravého životního stylu.

Hlavní foto: google.com