Každý člověk je jiný, ale vysoká duševní kapacita ovlivňuje nejen myšlení a schopnosti člověka, ale také jeho charakter a chování. Znáte-li povahové rysy lidí s rozvinutou inteligencí, můžete snadno určit, s kým komunikujete - s intelektuálem nebo prosťáčkem.

Zvědavost

Lidé s vysokou inteligencí mají obvykle zvýšenou zvědavost. Potřebují vědět všechno, neustále se snaží rozšiřovat svou erudici a bez "dobíjení" mysli prostě nemohou žít.

Mají nekonečnou touhu po vědění, čtou, zajímají se o všechny vědní obory, i když jejich profesní činnost s těmito vědními obory nijak nesouvisí.

I intelektuálové se snaží najít odpovědi na své otázky. Takový člověk si nedá pokoj, dokud sám nevysvětlí vše od začátku až do konce.

Má rozvinutou intuici

V jejich případě není intuice nadpřirozenou schopností. Jedná se o heuristickou schopnost mozku nevědomě zpracovávat události, doplňovat chybějící informace nejpravděpodobnějšími předpoklady a předkládat nejpravděpodobnější výsledek událostí.

Proto intelektuálové často dokážou předpovědět, co se stane příště. Dokáží skvěle předvídat budoucí vývoj. Proto jsou často úspěšní v kariéře analytiků, politiků a podnikatelů.

Nedělají unáhlená rozhodnutí

Intelektuálové nikdy nejednají nahodile. Před rozhodnutím vždy zváží všechna pro a proti.

Lidé s rozvinutým intelektem jsou vyrovnaní a pomalí. Jejich záměry a činy jsou rozumné a seriózní.

Introverti

Intelektuálové nemají rádi hlučnou společnost. Raději tráví čas doma, samota jim nevadí. Proč? Protože v sobě mají celý svět, který neustále roste a rozšiřuje se. Jsou do tohoto světa zapálení a zamilovaní. Samota je nenudí, protože vnější i vnitřní svět vnímají jako něco, co nikdy nebude zcela prozkoumáno.

Proto intelektuálové vždy raději sedí v prázdné místnosti, přemýšlejí, noří se hlouběji do svého vnitřního světa, čtou zajímavou knihu nebo sledují film.

Vždy budou raději komunikovat sami než ve velké společnosti. Jejich mozek pečlivě zpracovává všechny příchozí informace. Proto se v hlučné společnosti necítí dobře; hluk je rozptyluje od analýzy a způsobuje zvýšenou aktivitu v mozkové kůře, což je pro nervový systém špatné.

Soběstačnost

Je těžké je zranit nebo naštvat. Na svět se dívají jinak, přijímají lidi takové, jací jsou, a problémy berou jako objektivní okolnosti, z nichž mohou vždy těžit.

Intelektuálové nikdy nebudou trpět bez milované osoby. Protože jsou soběstačné a úplné. Mají tu nejdůležitější osobu - sebe. A když máte sami sebe, nikdy nebudete sami. Proto je těžké ublížit lidem s rozvinutou inteligencí.

Hlavními charakteristikami lidí s rozvinutou inteligencí jsou soběstačnost a poctivost.

Obžerství

Vědci dospěli k tomuto závěru a zjistili, že intelektuálové mají čokoládu velmi rádi. Částečně je to čokoláda, která jim pomáhá lépe myslet. Čokoláda obsahuje látku zvanou flavanol, která stimuluje mozek.

Hlavní foto: google.com