Léta a zkušenosti nás mění, dělají nás moudřejšími a vybíravějšími. Už nepřijímáme nepohodlné oblečení, nechutné jídlo nebo nezajímavé filmy. Totéž platí pro naše životní prostředí, které je tím méně početné, čím jsme starší. Nezdravé vztahy, nepříjemná komunikace - proč to všechno, když se můžeme obklopit lidmi, kteří nás mohou inspirovat a naplnit pozitivitou?

To neznamená, že musíme ze svého života vyhodit každého, kdo nám může být tak či onak nepříjemný. Občasný "úklid" našeho okolí je však užitečný. Astrologové tvrdí, že existuje 5 znamení zvěrokruhu, pro která je rozchod nejsnazší. Netrpí, nemyslí na to a s klidem se vzdávají i svých blízkých.

Beran

Především lze k tomuto typu přiřadit zástupce znamení Berana. Neprodlužují dobu, kdy se musí rozloučit, jen o tom mluví a to je vše. Chybný odhad nebo člověk je pro ně důvodem k tomu, aby se odstěhovali ze svého okolí, a nikdy toho nelitují.

Býk

Jedná se o rozumnější znamení, které nejprve zváží všechna pro a proti. Zamyslí se nad tím, jak užitečné a potřebné je pro něj přátelství a komunikace. V závislosti na tom, kde je více výhod, se Taurus rozhodne. Zcela a neodvolatelně.

Lev

Tito lidé se většinou nenamáhají přemýšlet a vyškrtávají lidi ze svého života. Procházejí životem a lidé sami mizí. Lvi si toho nemusí vůbec všimnout, zejména pokud jsou zaneprázdněni "šplháním" do výšek. Jejich láska k sobě samým jim brání ohlédnout se na lidi.

Štír

Jedná se o volební znamení, pro které je velmi důležité, s kým se přátelí. Štíři si dlouho vybírají přátele, málokdy se někomu otevřou. Pokud se vám však otevřou, je to navždy. Jejich blízký okruh přátel se skládá z několika osob.

Vodnář

Tito lidé jsou bystří a společenští. Není pro ně problém se scházet a bavit, ale není snadné dostat se do jejich blízkého okruhu. Je těžké se s nimi sblížit, a pokud jim někdo provedl něco zlého, nebudou se s nimi moci sblížit ani v reálném životě.

Znalost silných a slabých stránek člověka usnadňuje hledání přístupu k němu!

Hlavní foto: volkovysk