Americký pár Bennett a Ollie se náhodou stali majiteli roztomilého štěněte. Manželé byli přesvědčeni, že jejich mazlíček nedosáhne velké velikosti a zůstane navždy miniaturní. Příroda však rozhodla jinak.

Ollie a Bennett původně neplánovali mít žádné domácí zvíře, protože dávali přednost klidnému životu a rádi cestovali. Jednoho dne šel Bennett vynést odpadky a uslyšel zvuky vycházející z koše. V popelnici našel krabici s malým štěnětem. Muž se jmenoval Ollie a manželé se rozhodli, že se malého štěněte prostě musí ujmout a pomoci mu.

Štěně bylo v prvních dnech velmi klidné a smutné. Dostal přezdívku Bobby, i když zpočátku se mu kvůli jeho miniaturní velikosti říkalo Králík. Chvíli trvalo, než si zvíře zvyklo na nový domov a majitele. Ollie a Bennett se v plemenech nevyznali, a tak si mysleli, že jejich mazlíček navždy zůstane malým, roztomilým pejskem. Po chvíli si však manželé uvědomili, že se velmi mýlili.

Jeho první chybou byla jeho postava, která se ukázala být ne tak klidná, ale svérázná a velmi zlá. Když se Ollie a Bennett přestěhovali do nového domu, Bobby ukázal, čeho je schopen. Okamžitě začal žvýkat pohovku, stan a některé boty. Pes strhával věci ze stolů a skříní, běhal s nimi a nemilosrdně je rozbíjel, lámal a trhal.

Druhou chybou byla Bobbyho velikost. Zpočátku pes rostl jen postupně a nebylo to příliš patrné. Ale po deseti měsících se z malého štěněte stal opravdový malý poník. Ollie a Bennett takový obrat událostí nečekali. Přiznali, že neví, co by dělali před deseti měsíci, kdyby věděli, jak velký bude jejich pes v budoucnu.

Manželé však adopce Bobbyho vůbec nelitují, protože s nebohým štěnětem, které někdo opustil, prostě nemohli naložit jinak. Navzdory své impozantní velikosti a zlé povaze se tento pes stal skutečným miláčkem rodiny.

Hlavní foto: lemurov.net