Býk

Často nejste připraveni otevřít se novým zážitkům a událostem. Naopak, prožíváte minulost a všechno v ní velmi intenzivně. Vynakládáte spoustu času a energie na údržbu toho, co máte.

Když se něco změní, je pro vás těžké to přijmout. Je těžké přizpůsobit se změnám, i když víte, že musíte. I když přítomnost a budoucnost nabízejí šťastnější a zdravější život, stále je pro vás nesmírně obtížné zbavit se minulosti.

Rak

Máš nejen velké srdce, ale také skvělou paměť. Uchováváte si tolik krásných vzpomínek, že potřeba jít dál se zdá být méně samozřejmá. Raději si užíváte vzpomínky na minulé vztahy a přátele. Vzpomínáte na všechny krásné chvíle, které jste s těmito lidmi prožili.

Někdy se vám zdá, že dřív bylo všechno mnohem lepší (zejména pokud tito lidé už nejsou ve vašem životě). Kdyby to záleželo jen na vás, přenesli byste minulost zpět do současnosti.

Štír

Když vás život zklame, obvykle to hodně bolí. Pokud se někomu otevřete, rozhodně nezadržujete své pocity. Navíc chcete, aby vše probíhalo tak, jak si naplánujete, a ne naopak.

A pokud jste se v někom zklamali nebo jste se s někým rozešli, hněv a zášť vás mohou uzavřít do minulosti. Snažíte se neztratit kontrolu nad tím, co už nemůžete změnit. Žijete v minulosti mnohem častěji, než jste ochotni si připustit.

Kozoroh

Dokážete žít přítomností a budoucností, zejména pokud jde o vaše cíle. V jiných oblastech svého života však lpíte na minulosti mnohem více, než dáváte najevo. Zejména lpíte na tradici. Věřte, že vytvoření něčeho, na co můžete být hrdí, vyžaduje čas.

Máte sklon zabývat se svými minulými chybami a neustále přemýšlet o tom, co jste mohli udělat lépe. Přistihnete se při myšlence, že byste se chtěli vrátit a změnit minulost, protože teď víte mnohem víc než tehdy.

Ryby

Rádi poznáváte nové věci, navazujete vztahy s lidmi a poznáváte vše, co svět nabízí. Ale ať se snažíte žít v přítomnosti sebevíc, nedokážete se ubránit tomu, abyste se se záviděníhodnou pravidelností nevraceli do minulosti.

Jste rozpolceni mezi touhou poznat budoucnost a touhou vzpomínat a analyzovat minulost. Někdy se chceš vrátit v čase a zůstat o něco déle ve chvíli, kdy to bylo o něco jednodušší. Když se ve vašem životě něco změní (i když je na obzoru slibná budoucnost), část z vás chce nechat všechno při starém.

Hlavní foto: volkovysk