Mluvení na veřejnosti, první rande, dopravní zácpy.... Každodenní situace, které mohou způsobit skutečné nervové zhroucení. Navíc v tomto procesu hraje důležitou roli znamení zvěrokruhu, pod jehož záštitou se člověk narodil.

Jak se Lvi vyrovnávají se stresem? Proč jsou lidé s rakovinou tak podráždění? A proč potřebují Kozorozi trochu více výdrže?

BERAN (20. března - 20. dubna)

Podnikavý, odvážný a dokonce trochu arogantní Beran rád řeší problémy druhých lidí a přichází s neotřelými řešeními obtížných situací. Obtíže ho vůbec neděsí. Beran na sebe často bere příliš mnoho povinností, což se stává příčinou nevyhnutelného stresu. Takhle se nedá žít! Pokud se nechcete zbláznit, zpomalte. Hlavní radou je naučit se říkat rozhodné "ne", delegovat některé povinnosti na jiné a dělat o něco méně než obvykle.

BÝK (21. dubna - 20. května)

Svou povahou jsou to veselí a spíše mírumilovní zástupci zemského živlu. Jediné, co narušuje klidný život Býků, jsou jejich neustálé pochybnosti a nedostatek sebedůvěry. Býci neradi nechávají něco na zítřek a rozhodně chtějí všechny problémy vyřešit ve stejný okamžik. Jakákoli kontroverzní situace a mluvení zvýšeným hlasem je velmi znervózňuje. Naše rada - snažte se ze všech sil vyhnout konfliktům a neříkejte si o problémy jako první.

BLÍŽENEC (21. května - 21. června)

Znamení zvěrokruhu, které nesnáší jednotvárnost v životě. Lidé v tomto znamení jsou na jedné straně chytří, na straně druhé nestálí a rozmarní. Lhaní nejvíce odrazuje Blížence. Pokud zjistí, že jim někdo lže, začnou se vztekat. Dalším stresujícím momentem je pomalost ostatních. Abyste se trochu uklidnili a nepanikařili kvůli maličkostem, zkuste alespoň občas přijmout věci tak, jak jsou, a v klidu počkat na výsledky.

RAK (21. června - 22. července)

Rakům vládne Měsíc - odtud jejich citlivost a neochota. Je pro ně důležité vyjádřit svůj názor, zejména pokud se současnou situací nesouhlasí. V práci Rakové respektují hierarchii a nesnášejí plýtvání časem. Cokoli, co porušuje zavedený řád, je strašně rozčiluje. Naučte se, prosím, nebrat si všechno tak k srdci a nad některými situacemi zavírat oči.

LEV (22. června - 23. srpna)

Když se Lvovi situace vymkne z rukou, očekávejte problémy. Není divu, že touha tohoto ohnivého znamení dominovat za všech okolností vede k mnoha konfliktům: Lvy mohou čekat nečekané výdaje, nečekané dopravní nehody a nezvladatelní zaměstnanci. Aby vás stres neničil zevnitř, naučte se nechat problémy plavat. Jak se říká: "Zapomeňte!" - a žít šťastně až do smrti.

PANNA (23. srpna - 23. září)

Zdá se, že posláním znamení Panny je dělat pořádek (včetně pořádku v hlavách ostatních a v pracovních dokumentech). Velkým stresorem pro toto znamení je neschopnost splnit slib, což vede k depresi. Jsou ochotní a pracovití, nebývají vůdčími osobnostmi a jsou zvyklí být ve stínu silnějších znamení, což však nijak nesnižuje jejich vysoké schopnosti. Nebojte se převzít větší odpovědnost - udělejte to!

VÁHY (23. září - 23. října)

Váhy jsou ztělesněním harmonie a rovnováhy, těžko snášejí neúspěchy a z konfliktních situací se jednoduše oklepou. Hrozně je rozčílí cokoli, co by mohlo narušit jejich klidný život. Klid, jen klid! Naučte se chápat a přijímat chyby druhých lidí a globální "selhání systému". - jsou často předzvěstí zlomových okamžiků, po nichž se život může zlepšit jen k lepšímu.

ŠTÍR (23. října - 22. listopadu)

Navenek Štíři působí dojmem odvážného, sebevědomého, tajemného a mocného znamení zvěrokruhu. V hloubi duše jsou však docela zranitelní. Mezi vlastnosti tohoto znamení zvěrokruhu patří také agresivita. Jejich nedůvěra k ostatním je nutí být stále ostražití. Uvolněte se! Nejlepším způsobem, jak se naučit zvládat stres, je dát si pauzu: požádejte o den volna v práci nebo si naplánujte víkendový výlet. To vám pomůže uvolnit se a udržet si střízlivou mysl.

STŘELEC (22. listopadu - 21. prosince)

Vzpomínáte si na jeden z tradičních obrazů Střelce? Je to bájný kentaur. Obraz, který nejlépe charakterizuje tuto dvojí povahu. Dnes je Střelec pasivní a klidný, zítra rebel, který se vzpírá všem pravidlům. Mají tendenci hromadit stres, který může vést k hluboké depresi. Aby tomu lidé v tomto znamení zvěrokruhu předešli, potřebují každodenní odpočinek a krátkou přestávku, nejlépe na čerstvém vzduchu. To pomůže zmírnit napětí a vnitřní úzkost.

KOZOROH (21. prosince - 20. ledna)

Trpěliví vedoucí jsou vždy velmi (velmi!) vážní. Jedno z nejambicióznějších a nejnáročnějších znamení zvěrokruhu. Není divu, že se lidé v tomto znamení zvěrokruhu mohou cítit velmi sklíčeně, když nejsou splněna jejich vysoká očekávání. Přestaňte se předem obávat určitých věcí, naučte se žít tady a teď a přijímat druhé takové, jací jsou, aniž byste se je snažili změnit.

VODNÁŘ (20. ledna - 19. února)

Svobodomyslný, otevřený, laskavý a přátelský Vodnář. To je pravda, ale tito lidé často trpí obsesemi a kvůli své snaze se stávají velmi autoritářskými. Trochu se snažte a pokuste se alespoň vyslechnout názor svého protějšku! Tolerance je skvělým výchozím bodem pro snížení napětí a stresu. Vždyť atributem prvku vody není jen svoboda.....

RYBY (19. února - 20. března)

Nejmystičtější a nejduchovnější znamení, ale zároveň poněkud plaché. Pochybnosti a nejistota vždy způsobují Rybám velký stres. Abyste tomu předešli, buďte organizovanější, naučte se určovat priority, vytvořte si seznam úkolů, používejte systém připomínek - získejte větší kontrolu nad svým každodenním životem. Budete spokojeni!

Hlavní foto: volkovysk