V dnešním světě není snadné být emocionálně vyrovnaný, zvládat přiměřeně každodenní stres a nerozčilovat se jen tak z nějakého důvodu.

Každý člověk se samozřejmě může v různých obdobích svého života ocitnout ve stavu podráždění a emocionálního stresu - to je normální průběh životních situací.

Existují však znamení zvěrokruhu, která si dovolí být hysterická, nadávat - věří, že je lepší být otevřený, nervózní, ale upřímný. Jiná znamení zvěrokruhu mají schopnost skrývat své emoce a nervozitu, což je dáno jejich povahovými rysy.

Lidé narození ve znamení Panny mají neuvěřitelnou trpělivost a inteligenci.

Takoví lidé jsou navenek klidní a vyrovnaní, ale skrývá se v nich emocionální výbušná směs. Často je rozčilují drobné problémy a zajímají je i ty nejmenší nedostatky.

Při vytváření svého ideálního světa chtějí to nejlepší, a proto jsou nároční a vybíraví nejen vůči ostatním, ale i vůči sobě. Lidé ve znamení Panny jsou klidní a vyrovnaní, připravení zvládnout obrovské množství práce, na jejich tváři se netřese žádný sval, který by prozrazoval, jak těžké je pro ně zvládnout velké pracovní nasazení.

Další znamení zvěrokruhu, které je navenek často velmi klidné, ale uvnitř, pod maskou klidu, je velmi emocionální a vůbec ne tak chladné, jak si mnozí myslí a píší.

Tímto znamením je Kozoroh. Ano, takoví lidé mají méně empatie, řídí se jen svou prací a výsledkem, ale uvnitř jsou nesmírně emotivní a neklidní, zejména když se jim do cesty postaví dosažení jejich cílů, i těch nepodstatných.

Rozrušují je emoce, slzy a nářky ostatních lidí. Kozorozi často skrývají svou citlivou duši, nejistotu a někdy i obavy pod maskou zdánlivé tvrdosti a chladnokrevnosti.

Váhy jsou dalším znamením, které nikdy nedá najevo své skutečné emoce, někdy z důvodu neochoty ublížit druhé osobě, jindy ze strachu, že zůstanou samy, protože Váhy jsou znamením, které usiluje o partnerství.

Váhy vždy usilují o harmonii a klid, ale zároveň jsou to vnitřně velmi emocionální lidé (jejich živlem je vzduch), kteří se snaží o citovou rovnováhu.

Čtvrtým znamením zvěrokruhu, které se zdá být klidné, ale uvnitř je výbušnou směsicí emocí, je Štír. Štíři jsou od přírody velmi tajnůstkářští, poněkud uzavření, uzavřeni do sebe, ale velmi chytří - zjistí si o vás všechno, ale řeknou o sobě jen to, co považují za nutné.

Mezi Štíry jsou dva typy: jedni jsou příliš emocionální, druzí jsou jako hroznýš klidní, ale uvnitř velmi emocionální.

O druhém typu Štíra bude pojednáno podrobněji. Tito lidé dokáží mistrně překonat nejtěžší krize s tím nejklidnějším výrazem ve tváři, nedají najevo, jak těžké je pro ně vzdorovat okolnostem. Mají v sobě silné vnitřní jádro a jsou schopni obstát v každé životní situaci.

Často se Štíři stávají nejlepšími lékaři, záchranáři, policisty, psychology - drží v sobě spoustu emocí, protože jejich povolání není vůbec jednoduché, ale navenek tito lidé žádné emoce neprojevují.

Hlavní foto: google.com