Ne všechna znamení zvěrokruhu snášejí blízký kontakt dobře.

Tato znamení zvěrokruhu vyžadují kolem sebe hodně prostoru.

Ne každý se rád objímá, drží za ruce a tráví spolu každou chvíli.

Některá znamení zvěrokruhu jsou odměřená, nerada projevují náklonnost a oceňují chvíle strávené o samotě. Kdo patří do této skupiny?

Kozoroh

Favorit v žebříčku je spíše chladný a nerad projevuje náklonnost. Jinak se mu žije skvěle samotnému. Vždy má co dělat a má pocit, že je pro sebe tou nejzajímavější společností. To neznamená, že Kozoroh nic necítí a měl by být navždy sám. Pro něj je prostě přílišná angažovanost ve vztahu s partnerem velkou přehnaností.

Vodnář

Vodnář se v ložnici rád baví, ale mazlení je pro něj největším trestem. Nesnáší projevy náklonnosti. Pohlazení po tváři, držení za ruku nebo jiné laskání, které nemá za cíl zničit vztah, nepřichází v úvahu. Je to znamení, které kolem sebe vytváří neviditelnou bublinu a škodí těm, kdo se ji snaží "rozbít".

Panna

Pokud se k Panně přiblížíte a pokusíte se ji nečekaně obejmout, musíte počítat s tím, že váš partner bude místo odpovědi na gesto spíše "tvrdý" a počká, až konečně odejdete. Panna neumí projevovat náklonnost, neumí skládat komplimenty a svou lásku projevuje pouze pragmaticky, například tím, že mu vymění pneumatiky nebo vyrobí knihovnu. Člověk ve znamení Panny často utíká do samoty.

Štír

Stejně jako Vodnář je i Štír typem, který si dovolí intimnosti pouze v ložnici. Veřejné projevy náklonnosti jsou přísně zakázány. I při sledování televizního seriálu na pohovce si člověk ve znamení Štíra udržuje patřičný odstup. Jediné, co je třeba udělat, je držet se za ruce. A to ani ne vždy.

Hlavní foto: google.com