Znamení zvěrokruhu, která se vyznačují zvýšeným narcismem, nejsou tak početná, ale jejich představitelé tak rádi ukazují své "já", že to někdy začíná vypadat, jako by kolem sebe měli samé narcisty.

Ve skutečnosti astrologové identifikují pouze tři znamení zvěrokruhu, která jsou ze své podstaty požitkářská.

Lvi mají mezi ostatními znameními zvěrokruhu bezpochyby prvenství, pokud jde o sebestřednost a potřebu obdivu. Mohou donekonečna mluvit o svých vítězstvích a čekat na nadšené reakce publika. Takové chování může dráždit mnoho dalších lidí. Ale to jen do té doby, než Lva lépe poznáte. Lvi nejsou egoističtí, a tak uplácejí ostatní, kteří jsou nuceni poslouchat jejich nekonečné řeči o sobě. Lvi jsou však velkorysí, a proto si zaslouží pochopení a respekt.

Střelec je další znamení zvěrokruhu, které se nikdy neunaví chválit. Střelec může působit arogantně, což ostatní nepřitahuje. Střelci však ustupují pouze lidem, kteří nejsou sebevědomí. Ti, kteří si jsou vědomi svých silných stránek, nevěnují pozornost sebechvále Střelců, protože znají svou vlastní hodnotu. Při bližším seznámení se ukáže, že narcistický Střelec je docela velkorysý a dokáže milovat víc než jen sám sebe.

Beran je také příliš pyšný. Na rozdíl od Lvů a Střelců však jejich pýcha přináší více utrpení než uspokojení. Aby se toto znamení zvěrokruhu cítilo normálně, potřebuje být neustále poháněno obdivem ostatních. Pokud tento obdiv chybí nebo je příliš slabý, Beran ztrácí duševní klid, a proto se stává ještě více závislým na názorech druhých. Nejzajímavější je, že Beran si často obdiv skutečně zaslouží, ale lidé v jeho okolí si všimnou jeho bolestné potřeby chvály a využijí toho, aby Berana záměrně rozrušili.

Samozřejmě se jedná pouze o zobecněné charakteristiky většiny lidí narozených v těchto znameních zvěrokruhu. Ve skutečnosti nejsou všichni představitelé těchto znamení tak pyšní a mezi lidmi narozenými v jiných konstelacích je dost narcistických pyšných lidí.

Hlavní foto: google.com