Kromě nebeských těles mají na charakter člověka velký vliv čtyři živly, které každému člověku dodávají zcela odlišnou energii.

Ohnivá znamení zvěrokruhu, mezi něž patří: Beran, Lev, Střelec se vyznačují odhodláním, snahou o dosažení cílů a láskou k životu. Je pro ně velmi důležité, aby je ostatní hodnotili a uznávali, těžko snášejí kritiku, je to jejich slabá stránka.

Vodní znamení: Rak, Štír, Ryby jsou náchylnější k tajemství, péči, sentimentalitě. Sami dosahují výsledků obtížně, v týmu jsou jejich výsledky lepší.

Zemská znamení - Kozoroh, Býk a Panna sdílejí vytrvalost, zodpovědnost a praktičnost. Potřebují pozornost a pochvalu, která je motivuje k další práci.

Nezávislost je však neodmyslitelnou součástí povahy znamení vzdušného živlu.

Váhy, Vodnáři a Blíženci jsou inteligentní, nezávislí a snaží se mít ve všem vlastní názor, i když je v rozporu s názorem celého týmu. Vnitřní sebedůvěra tyto znaky posiluje.

Váhy se nesnaží následovat dav nebo dělat něco pro popularitu, pokud to neodpovídá jejich pohledu na svět. Ve sporných situacích zaujímají neutrální postoj nebo mlčí.

Nebudou trvat na svém stanovisku. Zástupci tohoto znamení se rádi učí a zkoušejí nové cesty, naslouchají různým radám a nakonec si vyberou to, co jim říká jejich duše.

Váhy přicházejí na řešení svým vlastním tajným způsobem, který ostatním připadá nepochopitelný a nelogický.

Blíženci jsou nezávislí a zodpovědní a těžko odolávají vnějšímu tlaku. Čím více svobody mají, tím silnější je jejich pocit odpovědnosti.

U těchto značek není třeba podrobně uvádět, co a jak je třeba udělat. Stačí úkol obecně nastínit a uvést čas jeho dokončení.

Blíženci to pochopí a udělají vše perfektně, protože dobrý výsledek je pro ně důležitější než pro někoho jiného. Vedení může této vlastnosti Blíženců využít a dát jim obtížný úkol.

Blíženci by neměla příliš usilovat o první místo ve všech oblastech činnosti, to může být zdraví škodlivé.

Ve Vodnáři se při vnějším klidu a jisté odtažitosti vždy odehrává intenzivní myšlenkový proces.

Přemýšlejí, počítají nebo analyzují informace, které odevšad získávají. Zajímají se o nejneočekávanější projekty, do kterých jsou zapojeni, a Uran také vysílá signály a stopy z vesmíru, které je třeba rozluštit.

To vše je pro zvídavé Vodnáře velmi zajímavé, takže se nenudí. Zástupci tohoto znamení jsou jedni z mála, kteří by na pustém ostrově vydrželi déle než ostatní.

Berana lze přiřadit ke třem nezávislým znamením vzdušného živlu. Jejich vytrvalost, schopnost převzít odpovědnost za důsledky společné věci a víra ve vlastní síly umožňují tomuto znamení změnit úhel pohledu.

Hlavní foto: google.com