"Přestala jsem tě milovat". - těchto slov se bojí každá žena, zejména vdaná.

Všechno začalo tak krásně, žena dala svému milovanému všechno ze sebe, porodila dítě, vytvořila doma pohodlí a vypadá dobře, a přesto se její manžel rozhodl odejít. Budoucnost vztahu bohužel nelze předvídat. Rozvod nikoho neohrozí a může k němu vést mnoho důvodů: od banálního nedorozumění až po to, že se jeden z partnerů jednoduše přestal milovat. Ale proč se to děje?

Jeden muž na své stránce na sociální síti vysvětlil, proč opustil manželku, s níž žil osm let a vychovává s ní syna. Ze svého rozhodnutí odejít obviňuje manželku a domnívá se, že ve většině případů jsou to ženy, kdo nutí muže podat žádost o rozvod. Dnes si povíme o klíčových bodech takového rozhodnutí.

Nemusíte být psycholog ani odborník na budování vztahů, abyste pochopili, že mužovy city ochladly a zájem zcela vymizel. Nejdůležitější je si toho ihned všimnout a pokusit se vyřešit zbývající problémy. Pokud s vámi muž pod jakoukoli záminkou tráví méně času, neustále se zlobí, neplní sliby a nesnaží se zlepšit váš život, jeho city pravděpodobně ochladly.

5 častých chyb žen, které vedou k rozpadu rodiny

1. "Stále častěji na mě mluvila rozkazovačným tónem. Připadá mi, že jsem její pes, který musí udělat všechno na povel. Žádná žádost, natož vděčnost. Ano, někdy to tak může být - každý má svou hranici trpělivosti, ale pravidelně... Je to velmi nepříjemné."

2. "Místo toho, aby žena vytvářela ve vztahu vzrušení a náladu (jak by měla), ztěžovala život a vytvářela problémy tam, kde nebyly. Vždycky musíte být v nějakém napětí, dokonce i doma."

3. "Neoddělujte člověka od jeho těla! Intimní život není prostředkem manipulace. Kromě toho to potřebuje i žena. Pokud ho budete často takto trestat nebo dosáhnete toho, co chcete, jen přes postel, vašeho manžela to unaví. Přesně to se mi stalo... Když něco nedostanu od své ženy, vždycky to najdu na stránce."

4. "Často slýchám, že muž dluží ženě to i ono... S tím souhlasím. Když však žena místo inspirace jen vyčítá, že nemá peníze, že manžel její kamarádky dal lepší dárek a že jiná kamarádka má nový kožich..... Je to prostě nesnesitelné. Pro svou ženu bych dokázal udělat cokoli, kdyby mě v těžkých chvílích alespoň trochu podporovala a motivovala a nestěžovala si. A i když je všechno v pořádku, nemá z toho žádnou radost ani pochvalu, zdánlivě to tak je a mělo by to tak být vždycky."

5. "Moje žena vyžadovala to nejlepší, ale sama se nesnažila být nejlepší. Třesu se při pohledu na staré děravé kalhotky a tepláky natažené přes kolena! Ano, myslím si, že i doma by žena měla vypadat dokonale a neměla by nosit něco starého nebo ušpiněného. A krásné prádlo se vyplatí nosit nejen ve sváteční dny."

Tento muž je možná označován za příliš náročného, ale je přesvědčen, že takové poselství zachrání nejednu rodinu. Domníváme se, že ve vztahu jsou vždy dva viníci. Můžete si například s manželem promluvit o svém emočním stavu, v klidu probrat chování vás obou a snažit se být pozornější a tolerantnější. Váš manžel však vše uvedl do varu a rozvedl se s vámi.

Napište nám do komentářů, zda s jeho názorem souhlasíte. Bude obzvláště zajímavé sledovat, zda tento názor sdílejí i ostatní příslušníci silnějšího pohlaví. A také sdílejte tento článek se svými přáteli na sociálních sítích!

Hlavní foto: volkovysk