Krásná žena z planety Pandora není jen počítačovou grafikou, ale také výsledkem skvělého výkonu americké herečky Zoe Saldany.

Akční sci-fi film Avatar, držitel tří Oscarů a dvou cen BAFTA, si získal srdce milionů diváků. Je těžké uvěřit, že od premiéry projektu uplynulo již 11 let.

Mnoho fanoušků si stále připomíná lásku mezi Jakem a Neytiri. Žena z planety Pandora není jen počítačová grafika, ale také výsledek vynikajícího výkonu americké herečky Zoe Saldany.

foto: storyfox

Zoe Saldana se narodila 19. června 1978 v Passaicu ve státě New Jersey. Za svůj exotický vzhled vděčí směsici dominikánské, irské a portorikánské krve. V deseti letech se její rodina přestěhovala do Dominikánské republiky, kde Zoe sama objevila klasický balet.

foto: storyfox

Po absolvování střední školy se Saldana přestěhovala do New Yorku a nastoupila do divadelní společnosti Faces. Během jednoho z divadelních představení si talentované dívky všimli zástupci herecké agentury a pozvali ji na casting do filmu. Byl to však jen první krok na její cestě k velkým projektům.

foto: storyfox

Zoe debutovala v tanečním dramatu pro mládež "Center Stage". Později hrála několik epizodních rolí. Prvním populárním filmem, v němž se dominikánská kráska objevila, byl snímek "Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly". Její další role však zůstaly bez povšimnutí veřejnosti.

foto: storyfox

Herečka se proslavila jako poručík Uhura ve Star Treku. Ve stejném roce byl do kin uveden film Avatar, v němž Zoe ztvárnila okouzlující princeznu Neytiri. Tehdy všichni začali mluvit o jejím talentu a o castingové režiséry nebyla nouze.

foto: storyfox

Zoe je ve sci-fi filmech nejlepší. Její dokonalý herecký výkon ve filmech Strážci Galaxie, Star Trek: Odplata a Avengers: Infinity War! Není divu, že Saldana byla v roce 2018 poctěna hvězdou na hollywoodském chodníku slávy.

foto: storyfox

Co se týče osobního života, Zoe se v roce 2013 provdala za italského umělce Marca Perega. Manželům se narodily tři děti: dvojčata Cy Aridio a Bowie Ezio a malý Zen. Na svém oficiálním profilu na Instagramu maminka dvou dětí často sdílí srdceryvné fotografie a videa z rodinného archivu.

Zoe Saldana je nejen talentovaná herečka, ale má také okouzlující vzhled. A je těžké uvěřit, že herečka letos v létě oslavila 42. narozeniny! Doufáme, že krásná Zoe potěší své fanoušky dalšími výstupy na velkém plátně.

Hlavní foto: storyfox