Zdá se, že co může být jednoduššího než uvařit vejce natvrdo? Pokud jde o tento vzácný dietní produkt, musíte někdy strávit spoustu času (a vajec) experimentováním, abyste se zdokonalili a získali vejce na tvrdo nebo na měkko, a to ne ledajaká.

Podle Davida Filche, amerického tiktokera, existuje ideální způsob, jak toho dosáhnout. Při vaření je nejdůležitější dodržovat teplotu vody. Uvařená vejce není třeba kazit vkládáním do vroucí vody.

Při tomto způsobu vaření žloutek nejenže získá nazelenalý odstín, ale také to svědčí o chemickém procesu, při kterém se vyskytuje sulfid železa. To může mít negativní dopad na střeva a vést k zánětu.

Chcete-li mít dokonale uvařená vejce natvrdo, nalijte do nich studenou vodu, přidejte špetku soli a vařte osm minut. Po uplynutí této doby vypněte oheň, nechte hrnec pět minut stát, pak horkou vodu vylijte a přilijte studenou. Při dodržení všech doporučení bude mít žloutek dokonale žlutou barvu.

Mimochodem, mnoho uživatelů již Davidovy tipy použilo, v komentářích shledali jeho metodu vaření jako pohodlnou, jednoduchou a dokonce geniální.

Hlavní foto: lemurov.net