Bylo to minulou zimu, kdy se v tuhých mrazech toulala po ulicích toulavá kočka. Nikdo si jí nevšímal, a protože už neměla co ztratit, přišla k hasičské stanici a začala zoufale poklepávat zesláblými tlapkami.

Službu konající policista byl nečekanou návštěvou překvapen a viděl, že se mu chlupaté zvíře dívá lítostivě přímo do očí. Později se muž svěřil, že venku byl obzvlášť silný mráz a kočka venku mrzla, takže bylo rozhodnuto, že zaměstnanci půjdou ven a vezmou ji dovnitř.

foto: lurer24

Kočka se okamžitě rozběhla k mužům. Kočka se od těch oken dlouho odmítala hnout. Ukázalo se, že kočka byla bez domova.

foto: lurer24

Hasiči zvíře pustili dovnitř, protože potřebovalo pomoc. Byla příležitost prohlédnout si zvíře zblízka. Bylo celé špinavé a velmi hladové, takže se okamžitě vrhlo na jídlo.

foto: lurer24

Pak začala kočka hlasitě vrnět. Správce se rozhodl, že se o kočku postará sám, dokud jí nenajde stálé majitele. Doma měl již čtyři kočky a byl jejich vášnivým milovníkem.

Pojmenoval ji Ellen a hned první den ji vzal k veterináři. Na uších měla pouze lehké omrzliny, ale jinak byla zdravá. Na internet také umístil inzerát o možném pohřešování zvířete, na který však nikdo nereagoval, a tak se ujistil, že je zvíře očkované.

foto: lurer24

Původně ji chtěli nechat na hasičské stanici, ale o víkendech a svátcích tam nikdo nebyl, a tak jí po úplném uzdravení rychle našli majitele.

Hlavní foto: lurer24