Každý člověk se může urazit jinak: jeden na to rychle zapomene, druhý se uzavře a třetí vymyslí plán pomsty. Zajímavé je, že pomstychtivost není vlastní jen špatným lidem - i dobrosrdeční lidé za určitých podmínek projeví svou temnou stránku. Podle astrologů ovlivňuje schopnost pomsty také postavení hvězd a rozlišuje 5 obzvláště pomstychtivých znamení zvěrokruhu.

Kozoroh

Fenomenální paměť, neuvěřitelná inteligence a mimořádná vynalézavost činí pomstu Kozorohů obzvlášť rafinovanou. Pokud je nechtěně naštvete, budete toho litovat. Kozorozi vás mohou velmi překvapit.

Představitelé tohoto znamení zvěrokruhu si velmi cení své pověsti, a proto na kohokoli zaútočí jakýmikoli dostupnými metodami.

Blíženci

Z vnějšího vzhledu těchto virtuózů pomsty nikdy nebude jasné, že je někdo urazil, a jejich pomsta bude také skrytá. Pachatel ani nebude schopen pochopit, odkud všechny jeho problémy pramení.

Blížencům trvá dlouho, než vymyslí a zdokonalí svůj plán pomsty, a mají větší radost z procesu než z výsledku.

Navzdory své lehkovážnosti dávají do přátelství všechno, a proto si zradu přítele dlouho pamatují. Jsou to skvělí manipulátoři, se kterými si není radno zahrávat.

Beran

Kvůli svému nespoutanému temperamentu nedokáže Beran dlouho skrývat plán pomsty. Jedná okamžitě a bez prodlení. Jsou to seriózní soupeři, kteří nesnesou špatné zacházení. Jejich pomsta se může projevit jak okamžitou a bezohlednou reakcí, tak i tvrdým soupeřením.

Zároveň Berani nejsou pomstychtiví a na problém rychle zapomenou. Zároveň je však nevede princip odpuštění, ale touha jít kupředu a nedržet se minulosti.

Střelec

Střelcova pomsta bude strašná. Nebudou o vás šířit pomluvy.

Pokud byť jen na vteřinu spustíte ruce dolů, neodepřou si potěšení z vašeho utrpení.

Nejcitlivějším bodem Střelce jsou peníze. V žádném případě jim nevyčítejte, že nevydělávají dost a nežijí luxusní život. Jaká bude jejich pomsta - to už víte.

Lev

Zajímavé je, že Lvi jsou ušlechtilí a velkorysí lidé. Je pro ně snazší ignorovat špatný skutek vůči sobě a neklesnout pod svou důstojnost. Kouzlo trpělivosti však může přetéct i u lidí tohoto znamení.

Lev, stejně jako žádné jiné znamení, si musí stále udržovat zdání, a pokud je na veřejnosti zesměšněn, jeho pomsta bude tvrdá. Určitě bude dokazovat svou převahu a vynaloží neuvěřitelné úsilí, aby svého soupeře pokořil.

Hlavní foto: zagovormaga