Každý, i ten největší optimista, může mít špatnou náladu. Mezi znameními zvěrokruhu jsou však i ti, kteří jsou neustále v depresi, propadají melancholii, jsou smutní a uzavření. Nebo naopak všem říká, jak je špatný. Deprese je pro tyto lidi nejlepším přítelem. Promluvme si o znameních zvěrokruhu, která jsou z jakéhokoli důvodu neustále smutná.

Ryby

Zástupci tohoto znamení zvěrokruhu jsou možná nejvíce náchylní k nejrůznějším starostem a depresím. Ryby podléhají pesimistickým náladám již od dětství. Kromě toho mají určitý sklon k mučednictví a obětování. Ryby mohou ostatním dělat dobře, ale na úkor vlastního štěstí. Ryby to velmi dobře chápou, ale vzhledem ke své citlivé povaze s tím nemohou nic dělat. Chtějí mít svůj život pod kontrolou, ale z nějakého důvodu si dovolili předat řízení života osudu. Ryby však trpí samy, aniž by ostatním ukazovaly, jak špatně na tom jsou.

Rak

Další vodní znamení zvěrokruhu, které se po celý život pohybuje v melancholické náladě. Rakové jsou spontánní tvorové, obvykle se rádi starají o maličkosti, trpí tím, že se o ně nikdo nestará. Zástupci tohoto znamení zvěrokruhu neustále vyžadují lásku, jinak začnou chřadnout a obviňovat všechny ze svého stavu, ale nikdy neřeknou důvody. Pro Raky je také důležité, aby se vše v jejich životě vyvíjelo úspěšně pro jejich blízké. Velmi silně prožívají neštěstí druhých lidí a jsou velmi empatičtí. Jediným lékem na smutek Raků jsou lidé, kteří je v těžkých chvílích dokážou podpořit.

Býk

Býci jsou zcela domácí lidé, kteří neradi opouštějí svou komfortní zónu. Jakmile něco nejde podle jejich plánu, okamžitě se začnou cítit hrozně a upadají do hluboké deprese. Zažívají to tak, že sedí doma: přejídají se, spí do oběda a nevycházejí z domu. V takových chvílích chtějí, aby je všichni opustili. Býci tak vlastně snáze snášejí špatnou náladu. Starají se o domácí práce a pomalu se vracejí mezi veselé a pozitivní lidi.

Štír

A představitelé tohoto znamení zvěrokruhu vždy emocionálně prožívají své neúspěchy. Z neúspěšného vztahu mají obzvlášť složité pocity, protože se vždy snaží dát partnerovi to nejlepší, i když si někdy druhá polovička myslí, že jsou chladní a odcizení. Jakmile se však Štíři osamostatní, stávají se z nich opravdu krutí jedinci, kteří se snaží nikomu neodhalit svou duši. Je pro ně těžké důvěřovat lidem, proto se uzavírají do sebe a kontrolují své emoce. Deprese nezmizí, dokud do jejich života nevstoupí důvěrník nebo blízký přítel, který dokáže Štíra vytáhnout z propasti smutku.

Hlavní foto: google.com