Poznáváte se mezi nimi?

Podle astrologie hraje znamení zvěrokruhu velkou roli ve vašem charakteru, ve vaší osobnosti. Poloha hvězd v době narození ovlivňuje, jaké povahové rysy si zpočátku osvojíte. Vaše znamení zvěrokruhu také hraje důležitou roli v tom, zda budete introvert nebo extrovert.

Která znamení jsou nejvíce uzavřená?

Býk

Býci jsou pragmatici. Žijí pomalým, ale stabilním a bezpečným životem. Rádi si dobře rozvrhnou čas a mají dostatek času na to, aby si vše promysleli. To z nich dělá skutečné introverty. Neradi se s každým dělí o to, na co právě myslí, ale jednají. Býku vládne Venuše, planeta pohodlí a luxusu. Díky tomu je Býk pro své okolí velmi příjemným společníkem, protože má pocit, že ho dobře zná, což mu dodává klid a jistotu.

Rak

Rak je extrémně emocionální znamení. Je velmi citlivý, snadno se urazí a je skutečný snílek. Ví, že lidem se nedá jen tak věřit. Proto si raději vybírá okruh přátel a blízkých lidí, se kterými komunikuje dlouho a pečlivě - typický introvert. Je šťastný ve své vnitřní pohodě, kterou sdílí jen s těmi, kteří jsou mu nejdražší. Raci jsou empatičtí lidé, kteří spotřebovávají energii druhých lidí, a proto se snaží šetřit tím, že omezují okruh svých kontaktů. Není pro ně snadné přijmout někoho do svého života. Rádi přemýšlejí o pocitech a emocích, sní a vznášejí se v oblacích.

Panna

Panny milují rutinu. Dávají přednost tomu, aby vše probíhalo podle předem stanoveného plánu, od kterého se neodchylují. Jsou velmi všímaví. Všímají si každého detailu a vnímají každou jemnou energii lidí kolem sebe. Pannám vládne komunikační planeta Merkur, ale dávají si velký pozor na to, co říkají. Nesvěřují se podrobně se svými myšlenkami a pocity, protože dávají přednost tomu, aby se s obtížemi vypořádali sami. Nedráždí lidi zblízka, pokud si nejsou jisti jejich dobrými úmysly. Jsou extrémně citliví, a proto jsou velmi náchylní k negativní energii.

Štír

Štír je další uzavřené znamení zvěrokruhu. Jsou poměrně společenští, což může být na první pohled matoucí pro ostatní lidi, kteří je považují za extroverty. Ve skutečnosti jsou ale opravdu upřímní a otevření jen s blízkými lidmi. Potřebují s někým navázat hluboký vztah plný důvěry a teprve pak mohou plně odhalit svou identitu. Cítí se dobře pouze s lidmi, před kterými mohou ukázat všechny své slabiny. Neradi jsou středem pozornosti, což je také známkou jejich introvertní povahy.

Kozoroh

Kozorozi jsou velmi pragmatičtí a cílevědomí. Raději pracují samostatně, než aby s někým spolupracovali, a to z toho prostého důvodu, že věří, že to zvládnou sami. Nepotřebují pomoc jiných lidí. Spoléhají se pouze sami na sebe. Možná za celý den nepromluví ani slovo, zejména pokud je jim jejich společnost nepříjemná. Jsou plně otevřené pouze pro blízké a důvěryhodné osoby. A pokud tato osoba nepatří do úzkého společenského kruhu, působí na ni Kozoroh chladně a nepřátelsky. Lidé velmi často mění svůj názor na Kozorohy, když blíže poznají zástupce tohoto znamení zvěrokruhu.

Ryby

Ryby jsou jedním z nejrezervovanějších znamení zvěrokruhu. Rádi se ponoří do svého vlastního světa, který často nemá nic společného s realitou a je světem emocí a fantazie. Jsou velmi citliví a snadno se urazí negativním chováním druhých lidí. Své myšlenky a emoce si raději nechávají pro sebe, protože se snaží chránit před škodlivými účinky reality. Ryby mohou trávit čas o samotě, protože dávají přednost své společnosti před někým, kdo je citově zatěžuje. Jejich bohatá představivost jim stačí k tomu, aby žili v bujarém světě myšlenek a emocí. Pro ostatní je často obtížné jim porozumět, protože uzavřenost Ryb jim brání jednoduše se otevřít a vpustit někoho do svého vnitřního světa.

Hlavní foto: google.com