Existuje mnoho žen, které vůbec nestárnou. Jejich krásná pleť nemá téměř žádné vrásky, kromě koutků očí. Usmívají se tak často, jako by vše bylo odjakživa jejich cestou.....

Zeptejte se na tajemství jejich mládí! Ujišťuji vás, že zjistíte, že každá z nich má své vlastní tajemství! Něco však mají společné. Několik základních zásad. Pokusme se je zjistit.

První pravidlo. Věnujte pozornost tomu, co jíte.

Vaše střeva musí dobře fungovat. Zácpa je otrava organismu, je to ochablá, matná kůže. Tenké střevo je podle přesvědčení východní medicíny kořenem našeho těla. Pokud jsou kořeny stromu dobré, silné, výsledkem je, že strom prospívá, je krásný. Pokud jsou však jeho kořeny shnilé, strom chřadne a usychá. Stejné je to s našimi střevy, pokud jsou zdravá, naše tělo bude dobře fungovat. Díky tomu bude člověk žít dlouhý život. Zdraví našich střev závisí především na jídle, které jíme: čerstvé ovoce a zelenina, čistá voda, méně koláčů, více salátů a různých obilovin a heřmánkový čaj po ránu je velmi dobrý pro zdraví pokožky.

Co se týče vody: stav naší pleti, štíhlá postava a hladina energie závisí do značné míry na množství a kvalitě vody, kterou pijeme. Nevěříte tomu? Je snadné to dokázat.

Nejprve se podívejme na strukturu kůže. Epidermis obsahuje kolagenová vlákna, která při působení vody zvětšují svůj objem. Kolageny nabobtnalé zevnitř zvyšují tlak na pokožku, která se tak stává hladší a vrásky mizí nebo se redukují.

Na tom závisí hladkost vaší pokožky. Nejdostupnějším způsobem, jak si zachovat mládí a vyřešit mnoho zdravotních problémů, je vypít denně 1,5-2 litry nepřevařené přírodní vody. Vody, která vaše tělo naplní vitalitou a kyslíkem. Brzy si všimnete výsledku: vaše pleť bude hladká, lesklá a sametová.

Druhé pravidlo. Dopřejte si dostatek spánku.

Nedostatek spánku je největším nepřítelem krásy pleti a vlasů! Snažte se chodit spát v hodinu, která vám umožní dobře se vyspat. Mám kamarádku, které na její kráse záleží natolik, že chodí spát v devět hodin večer. V 36 letech vypadá úžasně! To je výjimečné!

Spánek je největší Boží dar člověku. Dříve jsem si myslela, že spánek je prokletí, že mi zabírá tolik drahocenného času. Ale teprve nedávno jsem si uvědomil, jak je spánek prospěšný. Díky spánku si člověk kromě odpočinku vyčistí mysl - po spánku se "odstraní" emoce a nepotřebné informace a v paměti zůstane jen to podstatné.

Třetí pravidlo. Každý potřebuje čerstvý vzduch!

Pokud sedíte celý den v kanceláři, projděte se domů alespoň několik zastávek. Okna a větrací otvory mějte neustále otevřené, v zimě co nejčastěji. O víkendu choďte na dlouhé procházky ven. Člověk potřebuje k tomu, aby se cítil dobře, asi třicet metrů krychlových čerstvého vzduchu za hodinu.

Dalším důležitým tajemstvím pro udržení krásy a mladistvosti je Koupel! Naše pokožka je organismus a hromadí se v ní toxiny (jedovaté látky), od kterých se musíme neustále osvobozovat. S přesností Archimédova "Pí" bylo spočítáno, že člověk se potřebuje zbavit TŘI A PŮL ČASU VÍCE toxinů přes póry své kůže než přímo přes střeva a ledviny! Toho lze dosáhnout pouze parní lázní.

Obzvlášť dobré je, pokud je vše v koupelně vyrobeno ze dřeva. Kromě toho si bylinkáři ještě večer připraví v misce velmi slaný roztok, do tohoto roztoku spustí ručník a trochu ho vyždímají. Když se vaše tělo po otření tímto ručníkem zbarví do ruda jako humr, můžete se ke své pokožce chovat jako k živému organismu. Doporučuje se nepoužívat mýdlo, ale kukuřičnou mouku, která v této situaci není škodlivá.

Čtvrté pravidlo. Vitamíny!!!

Nemusím vám říkat, kde jsou vitamíny! Dnes už to vědí i děti. Rozhodně ne v cigaretách, alkoholu nebo sušenkách! Ale napovím vám něco o zimním období. V zimě nenajdete nejvíce vitaminů ve skleníkové zelenině, ale v sušeném ovoci. Proto si připravujte hodně kompotovaného sušeného ovoce, ráno si do ovesné kaše přidávejte sušené meruňky a sultánky a pravidelně pijte šípkový nálev - měl by být kyselý, jen tak má dostatek vitaminů.

"Pár lžic ovesné kaše, rajče, pomeranč, šálek čaje a jogurtu, porce všech ostatních potravin každý den - na stáří a únavu můžete zapomenout. Pokud ovšem nezapomínáte na pohyb," dodala. - Pratt. Pokud jde o zázračné potraviny, vyjmenoval fazole a borůvky, brokolici a ovesné vločky, pomeranče, žlutou dýni, sójové boby, lososa, špenát, černý a zelený čaj, rajčata, krůtí maso, ořechy a jogurt. Všechny tyto produkty by se měly konzumovat alespoň čtyřikrát týdně, aby se dostavil viditelný účinek.

Páté pravidlo. Vnitřní přístup a stav mysli!

Tajemstvím, jak zůstat mladý, je vyhýbat se nepříjemným emocím. To je stejně důležité jako vše výše uvedené! Pokud umíte žertovat a smát se, pokud jste přátelští a nikomu nezávidíte, pokud máte oblíbené činnosti, budete mít ve stáří krásnou mladou tvář a nebudete potřebovat plastickou operaci!

A konečně elixír mládí. Předpokládá se, že tato směs skutečně účinně omlazuje, proto se doporučuje pít ji od 30 let. Smíchejte 200 gramů heřmánku, 100 gramů písečné deky, 100 gramů třezalky a 100 gramů březových pupenů. Na 0,5 litru horké vody (v termosce) dejte 1 polévkovou lžíci varné směsi, přeceďte. Vypijte jednu sklenici nálevu se lžící medu večer před spaním a ráno půl hodiny před jídlem.

Pijte během jednoho měsíce. Totéž opakujte za pět let.

Šesté pravidlo (malé, ale důležité). Věk ženy se pozná podle jejího krku a rukou.

Na ruce máme tendenci zapomínat. Zvykneme si na jejich vzhled a ne vždy si všimneme okamžiku, kdy jsou vrásky příliš viditelné. Pokožka na rukou je mnohem více vystavena teplotním změnám než naše tváře, které jsou navíc chráněny ochrannými krémy a podklady. Stejné ruce používáme k praní prádla, mytí nádobí a schováváme je po kapsách kvůli doma zapomenutým rukavicím.

Naše babičky nosily tenké rukavice na jaře a na podzim z nějakého důvodu - chránily pokožku rukou a prodlužovaly tak jejich mládí. V ideálním případě by se sezóna rukavic měla otevřít, jakmile teplota venku klesne na +4 stupně. Nákup tenkých rukavic na jaro proto není žádným rozmazlováním, ale nezbytným ochranným opatřením.

Hlavní obrázek: kakao.im