Od každého si bere to nejlepší a stále zkouší, zda si může vzít víc, aniž by utrpěl následky.....

K nevěře ve vztahu dochází často. Mnoho mužů však, ačkoli podvádí, v manželství zůstává. Proč?

1. Cítí se provinile.

Ví, že udělal nebo dělá něco špatně, a cítí se provinile kvůli tomu, k čemu by to mohlo vést. Možná nechce vystavit svou ženu a rodinu všem problémům spojeným s rozvodem. Jednoduše se stydí rozvést.

2. Nechce zůstat sám.

A nejde jen o to, že mu chybí žena po boku, ale i o to, že se bude muset postarat sám o sebe, starat se o domácnost, vařit si jídlo atd. Proto dokáže zůstat i v nevydařeném manželství.

3. Nechce vystoupit ze své komfortní zóny.

Nechce narušit svou rutinu, ztratit přátele, své prostředí. Nechce si to všechno vybudovat s jinou osobou. Všechno je to o zvyku.

4. Je si jistý, že už nikdy nebude podvádět.

Možná byla zrada náhodná, nebo si chtěl vyzkoušet, jaké to je, ale uvědomil si, že není připraven vzdát se všeho kvůli jiné ženě nebo kvůli svobodě. Možná se to stalo po hádce nebo ve slabé chvilce, ale je si jistý, že už se to nebude opakovat.

5. Nechce mít problémy s rozvodem.

Pokud máte hodně společného majetku, děti, pokud je rozvod spojen se spoustou papírování, dohod, finančních nákladů, proč to dělat, když můžete jenom vystupovat?

6. Prostě se mu líbí pocit něčeho nového.

Možná rád podvádí, aby cítil adrenalin, něco nového. Je přesvědčen, že ho nechytí. Ať tak či onak, zjevně si vašeho vztahu neváží.

7. Děti.

Ano, mnoho lidí stále věří, že zůstat v manželství kvůli dětem je správné. Jistě, rozvod je těžký. Ale pokud se každý den hádáte, zjevně se nemáte rádi, podvádíte se - to je horší než rodiče, kteří žijí odděleně a milují své děti a jejich život.

8. Všechno mu projde.

Zůstává v manželství jen proto, že se mu daří tajně podvádět. Užívá si všeho: manželky, která je doma s dětmi, a milenky, s níž se může bavit. To mu lichotí, cítí se žádaný a chce zjistit, kam až může zajít, když mu to projde.

Takový muž prostě zůstává v manželství, dokud se neodhalí pravda o nevěře a dokud se jeho žena nechce rozvést.

9. Nemá žádný plán B.

Podvádí a nerozvádí se, protože neví, co by dělal, kdyby se rozvedl. Zjevně nechce přemýšlet o tom, co bude dělat dál, protože je se vším spokojený. Nechce mít další problémy a potíže.

10. Nemusí se rozhodovat.

Nikdo mu nedal ultimátum: jeho žena se s tím buď smíří, nebo o tom neví, a jeho milenka nepožaduje, aby něco změnil. Od každé si bere to nejlepší a stále zkouší, zda si může vzít víc, aniž by trpěl následky.

Hlavní foto: esotericblog