Paulo Coelho napsal, že "máte-li odvahu říci 'sbohem', život vás jistě odmění novým 'ahoj'".

Tato myšlenka mě napadla, když jsem přemýšlel o svém životě a cítil v sobě obrovskou prázdnotu. Cítila jsem se tak špatně, tak zraněná, že jsem už neměla žádnou naději, že uvidím světlo na konci tunelu.

Snažila jsem se pochopit, proč tak pevně lpím na lásce, která mě činí nešťastnou. Zoufale jsem si přála, aby se člověk, kterého jsem milovala, změnil, aby opět vyšlo slunce a mraky se roz.....

Pravda byla taková, že jsem se ho prostě bála nechat jít. Děsilo mě už jen pomyšlení, že už nikdy nepotkám někoho, jako byl on. Namlouvala jsem si, že nás spojuje hluboká a silná láska. Ale tak to nebylo.

Byla to jedovatá láska, která ničila mou duši. Věděla jsem, že mě stahuje hlouběji a hlouběji, takže jediným východiskem bylo utéct, a to co nejrychleji.

Byla jsem si vědoma, že odchod by pro mě byl velmi bolestivý. Koneckonců jsem do této lásky tolik investoval. Energii, čas, úsilí. Po takové době jsem to prostě nemohla vzdát! Nejsem člověk, který se vzdává bez boje. To jsem si myslela. A pak...

Ale už jsem u toho nemohl zůstat. Rozhodla jsem se postavit všem svým obavám. Učinila jsem rozhodnutí žít bez něj. A vůbec to nebylo tak děsivé. Spíš to nebylo děsivé vůbec. Jsem teď sama a upřímně řečeno, nikdy jsem necítila takový klid. Našla jsem v sobě klid a harmonii.

Pokud máte pocit, že vás ve vztahu nic nedrží, odejděte. Protože zůstat s někým, s kým nemáte nic společného, je mnohem bolestivější než odejít. Nemučte se. Nikdo nestojí za vaše slzy.

Najděte ve svém životě odvahu, kterou v takových chvílích potřebujete. Vím, jak se cítíte. Vím, jak moc to bolí. Ale odejděte. Jděte vpřed a neohlížejte se. Věřte své intuici. Říká ti to už dlouho, že?

Najděte odvahu začít život znovu. Najděte si nové cíle. Představte si nové sny. Dělejte věci, díky kterým se budete cítit dobře a šťastně. Nebojte se - jděte odvážně vpřed!

Abyste znovu našli sami sebe, musíte se zbavit toxických vztahů. A věřte mi, že z dlouhodobého hlediska - to bude stát za to. Když se zbavíte všeho toxického ve svém životě, najdete štěstí a klid.

Nebojte se. A neohlížejte se zpět. Štěstí je přímo před vámi.

Hlavní foto: tayni-mirozdaniya