Nedivte se, že nejste první, komu zavolá, když se jí stane něco dobrého nebo špatného. Naučili jste ji, že nikdy nejste vedle ní, když vás potřebuje. Naučili jste ji, jak se spolehnout na někoho jiného.

Nedivte se, když tráví více času s kamarádkami než s vámi. Naučili jste ji, že nikdy nejste vedle ní. Neposloucháte ji, když mluví. Nepamatujete si, co vám říká. Neptáte se, jak se cítí nebo co ji trápí. Naučili jste ji, že se o ni nikdy nebudete starat tak jako její kamarádi.

Nedivte se, až začne plánovat život bez vás. Naučili jste ji, že vždycky řeknete ne. Naučili jste ji, jak si plánovat budoucnost bez vás. Naučili jste ji, že nechcete být její součástí, že raději budete sami než s ní. Nikdy jsi nechtěl vidět svět jejíma očima.

Nediv se, že až odejdeš, nebudeš jí chybět. Naučil jsi ji, jak tě nepostrádat. Díky tobě měla pocit, že ti nikdy nechyběla. Nikdy neměla pocit, že ti na její nepřítomnosti záleží. Nikdy neměla pocit, že je pro tebe důležitá. Nikdy jsi jí nedal najevo, že ti chybí. Nikdy jsi jí to neřekl.

Nedivte se, když vás bude ignorovat. Ignorovali jste ji celé roky. To ona vždycky dělala kompromisy. To ona kvůli tobě vždycky změnila svůj život. To ona se vždycky snažila víc. Vždycky byla oddanější, dokud si neuvědomila, že to všechno nemá smysl. Protože ona jen ztrácí a nic nezískává.

Nedivte se, když se vám začne vzdalovat. Bude si pomalu vzpomínat, kým byla, než vás potkala. Začne si uvědomovat, že s vámi přijímá méně. Začne si vzpomínat, co si zaslouží. Pomalu otevře oči a uvidí, že ji berete jako samozřejmost. Pomalu si uvědomuje, že někdo jiný by se k ní mohl chovat mnohem lépe. Že s někým jiným se nebude cítit neviditelná.

Nedivte se, když se přestane starat. Nedivte se, když se její něžná slova stanou drsnými a vášeň se vytratí. Nedivte se, když při pohledu na vás nic necítí. Naučili jste ji, jak vás přestat milovat.

Nedivte se, když odejde, protože jste jí nikdy nedali důvod zůstat.

Hlavní foto: lavender.land