Každý, kdo vám kdy ublížil nebo vás zradil, bude jednoho dne čelit stejné situaci. A to není karma.

Je to pravda. Všichni trpíme. Někteří možná víc než jiní a zdá se to nespravedlivé, ale život každého z nás donutí trpět, a to ve chvílích, kdy to nejméně čekáme.

Zrovna když se zdálo, že je všechno v pořádku, najednou se něco změnilo. Pak něco dalšího a tak dále do nekonečna. Přepadne vás zoufalství, smutek a žal.

Nejtěžší je v takových těžkých chvílích zachovat si zdravý rozum a jednat racionálně.

Pokud je důvodem druhá osoba, chceme se pomstít. Chceme se pomstít, chceme, aby trpěla. Čekáme, až se to stane. Na druhou stranu, když se tak nestane, propadáme depresi. Jako by všechno bylo proti nám. Ale není.

Život vše vrátí na své místo.

Jednoho dne, v tu nejhorší možnou chvíli, tím nejhorším možným způsobem, se vám vrátí to, co vám ten člověk udělal, a to způsobem, který ani nedokáže pochopit. Všechno je to o energii. Dostáváte to, co dáváte. Můžete tomu říkat náhoda, karma, nakonec dostanete to, co dáváte. A jednoho dne ten člověk dostane to, co si zaslouží - v práci, ve společnosti, v rodině. Nakonec se bude cítit stejně bezmocná a zlomená - jako u jiných lidí. Dostane to, co si zaslouží.

Víte, jaký je rozdíl mezi vámi a takovým člověkem? Osobní rozvoj. Špatní lidé škodí ostatním, protože se nikdy nepoučí ze svých zkušeností. Vy však budete růst, zatímco oni pocítí stejnou bolest, jakou způsobili vám. Nebudou vědět, jak se s ní vypořádat. Oni se zhroutí, zatímco vy se znovu zrodíte jako Fénix z popela.

Proto se nerozčilujte.

Nemyslete si, že ti, kteří vám ublížili, nikdy nezažijí totéž. Nevěřte, že se vesmír obrátil proti vám a pomáhá ostatním.

Prostě se poučte. Vyrovnejte se s bolestí, vyplakejte ji, věnujte pozornost pozitivním věcem a pak se vzchopte a rozlučte se s těmi, kteří vám ublížili, s vědomím, že jednoho dne zažijí totéž.

Hlavní foto: lifedeeper