Čas od času se všichni setkáváme s lidmi, kterým chybí laskavost, kteří nejsou citliví k pocitům druhých.

Zvykne se říkat "bezcitný", "bezcitný". Možná je k tomuto stavu přivedly životní okolnosti nebo se tak někdo narodil.

Kozoroh

Kozorozi jsou považováni za nejbezcitnější znamení zvěrokruhu. Kozorozi už od dětství ohromují své okolí svou pracovitostí a překvapují je svou vážností. Člověk může nabýt dojmu, že se hned narodili jako dospělí. Nejčastěji z takových "starců" později vyrostou lidé zbavení citlivosti.

Kozorozi vnímají osobní vztahy jako nový obchodní projekt a raději je nezakládají na lásce, ale na vzájemném prospěchu. Zdá se jim, že tento typ vztahu bude upřímnější, důvěryhodnější a správnější. Kozoroh nevěří na přátelství a romantické city k druhým lidem. Jakoukoli náklonnost vnímají jako projev slabosti. Lásku vnímá jako vadu, která mu brání v dosažení úspěchu.

Jeho životní postoj zní: proč plýtvat energií, časem a emocemi na sentimentalitu. Druhá polovina lidí ve znamení Kozoroha se cítí, jako by je někdo zkoumal pod mikroskopem a analyzoval všechny jejich přednosti a nedostatky.

Lidé ve znamení Kozoroha by se měli naučit důvěřovat nejen svému intelektu, ale i srdci, pak budou schopni najít pravou, silnou lásku.

Panna

Panna je ze všech znamení zvěrokruhu nejvíce soběstačná, téměř bez duše. Dokonalost musí být nejen v práci, pořádek doma, ale také v mezilidských vztazích.

Ke vztahům přistupuje z analytického hlediska, které by se dalo nazvat manažerským. Jakoukoli odchylku od pravidel (jednostranně stanovených a známých pouze Panně) vnímá jako urážku. Panna důvěřuje jen několika pečlivě prověřeným lidem a ostatní si drží od těla.

Jsou lhostejné k potížím a problémům ostatních lidí. Stížnosti vyslechnou, ale bez toho, aby se dostaly k věci nebo změnily téma: "Jednou u mě...".

Lhostejnost k problémům druhých zajišťuje Pannám zachování vlastního klidu a zdraví. Záleží jim na tom natolik, že raději budou známé jako bezcitné, než aby měly pochopení pro problémy jiných lidí.

Štír

Mezi chyby Štíra patří bezcitnost. Upřímný úsměv se u lidí v tomto znamení objevuje velmi zřídka. Narcistický Štír se zajímá pouze o svou osobu a nebere ohled na názor ostatních. Nevěří na laskavost a vysmívají se ctnosti, ačkoli sami mohou být velkorysí a ochotní se obětovat (jako výjimka).

Štíři jsou cyničtí a nemají rádi své okolí. Nejlepší zábavou je pro ně ovládat osud druhého, ovlivňovat jeho mysl a podvědomí. Zde se naplno projevuje jejich bezcitnost: Štíry nezajímají touhy a snahy druhých.

Láska je způsob, jak uvolnit vášeň, která rozpaluje jejich duši. Vztahy s partnery se mění v nekonečné bitvy - vyčerpávající, vyčerpávající. Jen skutečně milující člověk, který je připraven přijmout všechny Štírovy chyby a odpustit mu jeho bezcitnost, může tento věčný boj vydržet.

Blíženci

Na první pohled mohou lidé ve znamení Blíženců působit otevřeně a přehnaně emocionálně. Za atraktivní "fasádou" tohoto znamení se však často skrývá bezcitné srdce. Díky tomu je pro Blížence obtížné začít se zajímat o problémy druhých lidí. Vášnivě zaujatí vlastním tlacháním nejsou Blíženci schopni pozorně naslouchat a proniknout k jádru problému druhého člověka.

Lidé narození za této konstelace si nedokážou najít přátele: snadno s lidmi vycházejí, ale stejně snadno mohou takového člověka bez větších výčitek svědomí zradit. Často prozrazují ostatním cizí tajemství. Vlastní bezcitností a neochotou uvažovat o tom, k čemu by jejich výroky mohly vést, často ničí štěstí druhých lidí.

Blíženci raději flirtují, než aby budovali vážný vztah. Od přírody jsou náchylní k podvádění, ale je jim to jedno. I vážný vztah Blíženci vnímají jako hru.

Kvůli souhrnu výše uvedených vlastností se dostali na seznam nejbezcitnějších znamení zvěrokruhu.

Hlavní foto: leprechaun.land