Nevměšujte se do záležitostí jiných lidí.

Většina z nás si příliš častým vměšováním do cizích záležitostí způsobuje problémy. Děláme to proto, že jsme přesvědčeni, že to děláme nejlépe a že náš názor je správný. V důsledku toho kritizujeme ty, kteří s námi nesouhlasí, a snažíme se je nasměrovat na správnou cestu, která je naše.

Takový postoj popírá existenci individuality, a tedy i existenci Boha, neboť On stvořil každého z nás jako jedinečného.

Žádní dva lidé neuvažují a nejednají úplně stejně. Bůh se stará o každého. Neměli byste si dělat starosti o druhé! Starejte se o sebe!

Naučte se odpouštět a zapomínat.

To je nejúčinnější způsob, jak dosáhnout duševního klidu. Často chováme negativní pocity vůči osobě, která nám ublížila. Zapomínáme, že křivda byla spáchána jen jednou, a neustále živíme zášť.

Věřte ve spravedlnost. Nechte Boha soudit činy těch, kteří vám ublížili. Život je příliš krátký na to, abychom ho promarnili kvůli maličkostem. Odpusťte a jděte dál.

Neusilujte o veřejné uznání.

Na světě je dost sobců. Málokdy si váží lidí, aniž by usilovali o osobní prospěch. Navíc nikdo není dokonalý.

Proč si tedy tolik ceníte pochvaly od druhého člověka? Proč tolik toužíte po uznání? Věřte sami sobě. Chvála druhých lidí nemá dlouhého trvání. Při plnění svých povinností nezapomínejte na morálku a poctivost. Zbytek nechte na Bohu.

Zapomeňte na žárlivost.

Všichni víme, jak může žárlivost narušit náš klid. Víte, že jste pracovali tvrději než vaši kolegové, ale povýšení získali oni, ne vy. Měli byste jim závidět? Ne.

Pokud je vaším osudem být bohatý, nic na světě vás nemůže zastavit. Obviňováním druhých ze svých neúspěchů ničeho nedosáhnete. Závist vás přivede jen do problémů.

Chcete-li změnit svět, začněte u sebe.

Nesnažte se změnit svět kolem sebe sami, pravděpodobně neuspějete. Není lepší změnit sám sebe? Pak se pro vás i nepřátelské prostředí stane příjemným a plným harmonie.

Přijměte to, co nelze změnit.

To je nejlepší způsob, jak změnit nevýhody ve výhody. Každý den čelíme překážkám, nepříjemnostem, nemocem a situacím, které nemůžeme ovlivnit. Musíme se je naučit přijímat.

"Neberte si víc, než můžete sníst".

Často si bereme více závazků, než jsme schopni zvládnout. Děláme to proto, abychom uspokojili své ego. Snažte se proto úměrně svým možnostem věnovat svůj volný čas modlitbě, introspekci a meditaci.

To vám pomůže snížit množství myšlenek, které vám brání cítit se soběstační. Čím méně myšlenek, tím větší klid v mysli.

Nelitujte se, neplačte, ale 7x se o sebe prostě postarejte.

Pravidelně se věnujte meditaci.

Meditace osvobozuje mysl od myšlenek. Pokud budete každý den 30 minut meditovat, budete schopni udržet stav klidu po zbývajících 23 hodin a 30 minut.

Vaše mysl již nebude ve stavu neustálého stresu jako dříve. Tím se zvýší vaše výkonnost a zvládnete více práce za kratší dobu.

Nikdy nedovolte, aby váš mozek zůstal v nečinnosti.

Nečinná mysl je útočištěm pro ďábla. Všechny špatné činy mají původ v mysli. Snažte se zaměstnat svou mysl něčím pozitivním a hodnotným. Přemýšlejte o nějakém koníčku. Musíte se rozhodnout, co je pro vás důležitější - peníze nebo klid mysli.

Váš koníček vám nemusí přinést mnoho peněz, jako například sociální práce, ale dá vám pocit naplnění a úspěchu.

Neváhejte a nezoufejte.

Neztrácejte čas přemýšlením: "Mám to udělat? Nebo nemusím?". Těmito zbytečnými vnitřními debatami můžete strávit dny, týdny nebo dokonce roky.

Není možné vše naplánovat a propočítat, protože není možné předvídat všechny budoucí události. Vždy mějte na paměti, že Bůh má svůj vlastní plán. Dejte si na čas a dělejte věci jinak. Pokud se vám to nepodaří, je to v pořádku.

Vždy můžete své chyby napravit a uspět příště. Pokud budete sedět a dělat si starosti, nikam to nepovede. Učte se ze svých chyb, ale nelpěte na minulosti.

Nikdy nezoufejte! Všechno, co se stalo, se prostě mělo stát.

Hlavní foto: all4soul.com