Co mají silné ženy společného?

1. naučily se přijmout sami sebe

Moderní společnost prostřednictvím reklamy neustále vnucuje ženám své standardy krásy, komunikační normy a nové potřeby. Jejich slepé následování je však přímou cestou k proměně ve standardní osobu bez tváře. Silná žena si na základě životních zkušeností uvědomuje své zvláštní vlastnosti, chápe své silné a slabé stránky a přijímá se taková, jaká je. Věří sama sobě, svému vkusu, svým pocitům.

2. umí odpouštět

Odpuštění je zvláštní talent, který je třeba rozvíjet po celý život. Bez ní se nemůžete posunout vpřed. Silná žena chápe, že odpuštění je pro ni spíše darem než ústupkem tomu, kdo ji urazil. Mnohem produktivnější je zbavit se zášti a hněvu a vzít si z toho správné ponaučení, aby se chyby neopakovaly.

3. vyhýbejte se toxickým lidem

Tyto jedovaté ženy jsou přítomny v životě každého z nás - nespokojené kritičky, pomlouvačky, věčně trpící s tragickým výrazem ve tváři. To je další emocionální zátěž, které se prostě musíte zbavit.

4. nepřijmou méně, než si zaslouží

Pochopení toho, co si skutečně zasloužíte, je v mnoha ohledech výsledkem životních zkušeností. Neustálé ustupování a ponižování ženy je přímou cestou k totálnímu zklamání. Silnou ženu nerozptylují nepodstatné vztahy a nepodstatné konflikty, má kam nasměrovat svou duševní sílu a energii.

5. nezajímá je, co si myslí ostatní

Srovnávat se s někým, spoléhat na úsudek někoho jiného, zaměřovat se na názor někoho jiného - to je pro silnou ženu nepřijatelné. Dobře ví, že své štěstí má ve vlastních rukou. Je zodpovědná za svá rozhodnutí a neobviňuje ostatní ze svých neúspěchů.

6. vědí, že nejsou dokonalé, a nevadí jim to

Můžete se donekonečna honit za nějakým pomíjivým ideálem a nikdy ničeho nedosáhnout. Ale proč na to plýtvat svým jediným životem? Silná žena dobře chápe, že lidé jsou nedokonalí a že před tím nelze utéct. Díky svým dobře vyvinutým adaptivním vlastnostem umí přijmout sebe i lidi kolem sebe, i když všichni mají daleko k dokonalosti.

7. respektovat se - a vyžadovat respekt od ostatních

Silné ženy se nerodí - stávají se jimi. Za takovou ženou obvykle stojí nejedna složitá situace, ze které se musela dostat, nebo dokonce tragédie, kterou musela prožít. Žena totiž často teprve po vstupu do tohoto extrémního víru událostí pochopí, čeho je schopna. A někdy prostě předvádí úžasné zázraky přežití. Má něco, za co si jí musíme vážit - a každý to chápe.

Hlavní foto: google.com