Mnozí se domnívají, že člověk zmoudří až v dospělosti, kdy za léta života nashromáždí solidní množství zkušeností.

Ve skutečnosti však mnoho lidí zůstává lehkovážných i ve stáří. A někteří začínají filozofovat o okolní realitě už v mládí. I starší lidé se na ně často obracejí s prosbou o radu.

To lze vysvětlit tím, že někdo má od přírody intuici, vyšší inteligenci, netriviální myšlení - moudrost znamená právě takový soubor vlastností. Astrologové tvrdí, že takoví lidé se rodí jen v určitých znameních zvěrokruhu.

Komunikace s tak výjimečnými lidmi je vždy zajímavá a užitečná, dokáží proniknout do podstaty problému a poskytnout praktické rady.

Kritické myšlení je chrání před nejrůznějšími lháři a podvodníky, takže oklamat je téměř nemožné.

Kozoroh

Kozoroh je považován za jedno ze znamení. Jeho představitelé jsou ve svém vývoji před svými vrstevníky narozenými v jiných znameních.

Neustále se snaží naučit něco nového, rádi objevují neprobádané obzory.

Tato zvědavost jim umožňuje shromažďovat v mysli obrovské množství informací a obratně je uplatňovat v životě.

Kozoroh má od dětství tendenci komunikovat se staršími lidmi, zejména se staršími. Ti v něm zase vidí zajímavého partnera, jednají s ním jako se sobě rovným a jsou ochotni diskutovat o závažných tématech.

Na základě toho můžeme říci, že Kozoroh se úspěšně učí z příkladů a chyb druhých. Největší talent - schopnost využít zkušenosti někoho jiného.

Vezměme také v úvahu výjimečný vhled Kozorohů, díky němuž jsou moudrými lidmi, kteří rozpoznají lež na míle daleko.

Pokud požádáte Kozoroha o pomoc, určitě dostanete dobrou radu.

Vodnář

Vodnář má podobné vlastnosti. Má také sklon naslouchat, chápat a nacházet moudrá řešení.

Je vždy upřímný a rozumný a respektuje názory ostatních. Přijímá je takové, jací jsou, aniž by je odsuzoval za některé nevhodné činy.

Na rozdíl od Kozorohů se většinou učí pouze z vlastních chyb, nikoli ze zkušeností jiných lidí. Vodnáři hluboce analyzují své činy a jejich důsledky a vyvozují z nich odpovídající závěry, takže jsou opatrnější a jen zřídka opakují stejné chyby.

Vodnáři rádi čtou a komunikují se širokou škálou lidí s různými názory a pohledy. Vyznačují se vynikajícím smyslem pro humor a rozvinutou myslí, takže jejich přítomnost je vítaná v každé společnosti.

Štír

Štíři řeší problémy především intuicí. Nahromaděné zkušenosti a znalosti pro ně nejsou tak důležité, i když se rádi učí a čtou, mají široký pohled na svět.

Vyznačují se strategickým myšlením, každý problém posuzují z různých úhlů pohledu, chápou podstatu problému a nacházejí optimální řešení.

I bez vyššího vzdělání mají Štíři osvícenou mysl a nadprůměrnou inteligenci. Díky komunikaci se zajímavými lidmi získávají mnoho informací a tyto znalosti dovedně využívají v životě.

Hlavní foto: google.com