Typ osobnosti, který se dnes běžně označuje jako INFJ, považoval Carl Jung za nejneobvyklejší a nejvzácnější.

Co znamená zkratka INFJ?

Jednoduše: introvertní, intuitivní, citlivý a soucitný. A pokud v sobě najdete čtyři nebo více vlastností, které jsme shromáždili v tomto článku, pravděpodobně patříte mezi ně.

Tito lidé

1) vždy se snažte soustředit pouze na důležité věci a neplýtvat časem a energií na všechno. A vždy se umí postavit na nohy, i když je osud srazil na kolena.

2) jsou vždy ochotni tvrdě pracovat na dosažení svých cílů, protože vědí, že ke štěstí a úspěchu nevede žádná zkratka. Ano, jsou schopni odpočívat, ale nikdy nejsou líní a neodkládají na zítřek to, co je třeba udělat dnes.

3) když se něco pokazí a oni hledají východisko (a někdy i tehdy, když se zdá, že je vše v pořádku), tito lidé vždy důvěřují své intuici. Naslouchají hlasu své duše a většinou jim to vychází.

4) Tito lidé nevěří, že musí mít nutně mnoho přátel a známých, aby byli významní nebo šťastní. Jsou spokojeni s těmi několika přáteli, které mají... Ale tito přátelé jsou si opravdu blízcí.

5) Takoví lidé jsou často empatičtí. Dokážou skutečně cítit bolest a negativní emoce lidí kolem sebe, protože je vnímají stejným způsobem, jako ostatní lidé vnímají barvy nebo vůně. To je mimochodem jeden z důvodů, proč tráví volný čas raději sami nebo s několika vybranými přáteli - mají tak možnost odpočívat a regenerovat síly.

6) Díky své empatii, intuici a dalším zvýšeným smyslům mají dobrý přehled o tom, co se děje v myslích lidí kolem nich. Vždy pochopí, kdy se jim někdo snaží lhát a kdy je k nim upřímný.

7) Jsou to lidé, kteří si dokážou představit ve všech barvách jiný svět, než ve kterém žijeme. Je mezi nimi mnoho spisovatelů a umělců. Jsou to lidé, kteří se nebojí myslet nestandardně a své nápady realizují.

8) Takoví lidé se nesnaží být vůdci, ale pokud na jejich bedra taková odpovědnost přece jen padne, vždy jdou vpřed a inspirují lidi svým vlastním příkladem.

9) Tito lidé věří, že myšlenka zapsaná na papír se stává něčím víc než jen myšlenkou. Proto se často stávají spisovateli. Protože nejraději tráví volný čas o samotě, je to pro ně nejlepší způsob, jak dát ostatním najevo, co cítí.

10) Takoví lidé nejsou zdržováni problémy. Místo aby zpanikařili a vzdali se, sevřou svou vůli v pěst a začnou hledat východisko ze situace.

Hlavní foto: binokl.cc