S přibývajícím věkem se všichni lidé stávají "hroší kůží". Jinak je přežití v našem světě prostě nemožné.

Pokud vám v mládí může spousta věcí ublížit, s přibývajícím věkem se to obvykle mění. Různým drobným problémům se věnuje stále méně pozornosti.

Nakonec je život neustálý konflikt a vy ho musíte přijmout.

Život obyčejného člověka se skládá z utrpení. Koneckonců je nedílnou součástí našeho života.

Bez utrpení a konfliktů není "růstu". Někdy se zdá, že bez tohoto neustálého "překonávání" překážek by bylo vše mnohem snazší.

A je, ale pak by lidé nevytvořili mnoho užitečných věcí. Naše věda by nikdy nebyla tak vyspělá a my bychom nikdy nemohli skutečně těžit z civilizace.

Nakonec bychom je prostě neměli a to by bylo velmi smutné.

Jsou však lidé, kteří věří, že "štěstí" najdou, až složí zkoušky, ožení se, budou mít děti nebo získají novou práci. Bohužel tomu tak není.

Vědci již dávno prokázali, že "míra štěstí" lidí zůstává po celý život víceméně stejná. To znamená, že úroveň štěstí se může na chvíli zvýšit, například když se člověk ožení, nebo naopak snížit, když mu zemře blízký příbuzný.

Ale čas plyne a vše se opět "vrací na začátek". Nakonec je většinou pravdou opak: nemůžeme být prostě stále v depresi.

Proto je třeba udržovat naši úroveň štěstí na stejné úrovni. Člověku by však vždy mělo "chybět" něco, co by ho podnítilo k činnosti, a ne "ležet na gauči".

To, že má člověk citlivou duši, však vůbec neznamená, že je slabý. Koneckonců ti nejsilnější jsou obvykle naopak nejlaskavější a nejupřímnější.

Vždyť pro soucit potřebujete důvěru a otevřenost. A lidé se to často "bojí" dát najevo. Ale právě silní lidé mohou být "nad věcí".

Které ze znamení zvěrokruhu je silnou osobností s citlivou duší?

Rak je často označována jako jedno z těchto znamení. Koneckonců Raci jsou od přírody často velmi inteligentní a silní lidé.

Nebojí se různých životních obtíží. Jsou zvyklí překonávat různé překážky na cestě za svým cílem.

I Raci mají dostatek optimismu na to, aby "žertovali" o vzniklém problému. Proto je pro Raka mnohem snazší nepropadnout hysterii, když se něco pokazí.

Zároveň jsou Rakové vždy připraveni pomoci těm, kteří to potřebují. Neváhají ani minutu, když vidí, že někdo potřebuje pomoc.

Rak je ochoten vzdát se "poslední košile", aby pomohl svému příteli. A nikdy toho nebudou litovat ani jim to nebude připomínáno. Laskavost je vlastností silných lidí.

Střelec má také citlivou duši. Vzhledově se často zdá, že Střelci jsou jen "hora svalů".

Mají rozhodnou a asertivní povahu. Ale to je jen "obal". Uvnitř mají Střelci citlivou duši.

Mají soucit se všemi trpícími lidmi a "krmí všechny toulavé kočky v okolí". Střelec je velmi citlivý, ale abyste to poznali, musíte Střelce poznat trochu lépe.

Střelec se vždy snaží být k ostatním lidem milejší. Jednoho dne mohou sami potřebovat pomoc souseda.

Proto se snaží chovat ke všem kolem sebe se stejným pochopením.

Hlavní foto: google.com