Je 2021, ale stále existují lidé, kteří žijí přesně tak, jak žili jejich předkové před několika staletími. Nemají téměř žádný kontakt s civilizací a ani nevědí, že státy existují.

foto: lemurov.net

Horolezci Ismail Atesh a Haydar Cetinkaya při cestě na horu Hoshan v Turecku narazili na starý dům. Nachází se v nadmořské výšce 2 500 metrů. Tam se setkali se sedmi lidmi - zástupci rodiny Tesařů.

foto: lemurov.net

Husajn, hlava rodiny, řekl, že zde žije od narození, tedy 80 let. Otcův dům opustil jen na krátkou dobu - aby si našel manželku. Emine je nejen jeho manželka, ale také vzdálená příbuzná.

Během padesáti let manželství se manželům Tesařovým narodilo deset dětí. Polovina z nich skončila ve "velkém světě". Husajn a Emine nevědí, jak žijí starší děti. Už více než třicet let o nich nejsou žádné zprávy.

Mladší děti zůstaly s rodiči. Sestře Ali je nyní 28 let, Ayten 30, Husni 32, Metin 35 a Zeynep 37.

foto: lemurov.net

Těšarské děti nepoznaly civilizaci. Nikdy nepoužívali elektřinu ani kanalizaci. Ve škole se neučili, takže zůstávají negramotní. Mladší děti navíc nemluví turecky. Pouze v místním dialektu. Mluví špatně, protože prostě nemají s kým komunikovat. Členové rodiny Těšarů nevěděli o existenci státu, nikdy se neúčastnili voleb a nebyli zahrnuti do žádného sčítání lidu.

foto: lemurov.net

Husajn říká, že jeho rodina žije velmi podobně jako jeho předkové, kteří se zde usadili před třemi sty lety. Zabývají se zemědělstvím, pasou dobytek. Pravidelně se jeden z Tesařů vydává do nejbližší vesnice. Tam vyměňují maso, mléko nebo vlnu za základní zboží.

Hlava rodiny uvedla, že je pro ně velmi těžké žít. Proto požádal turecké úřady o pomoc.

foto: lemurov.net

foto: lemurov.net

foto: lemurov.net

foto: lemurov.net

Hlavní foto: lemurov.net