Pomocí astrologie můžete zjistit nejskrytější povahové rysy člověka. Již dlouho je známo, že charakter člověka lze určit podle znamení zvěrokruhu. Některá znamení zvěrokruhu si kolem sebe vytvářejí ochrannou bariéru a oddělují se od lidí ve svém okolí. Je velmi obtížné najít k takovému člověku přístup. Izolace je nejčastěji jakýmsi štítem, pod který se citlivý člověk schová. Existuje 5 znamení zvěrokruhu, která jsou nejvíce náchylná k izolaci.

Blíženci

Na první pohled se toto znamení může zdát otevřené a společenské, ale není tomu tak. Pokud tuto osobu urazíte, vypne se. Blíženci se nedostanou do otevřeného konfliktu. Raději mlčí. Když se od pachatele vzdálíte, uzavře se do sebe. Blíženci se sama se svými myšlenkami snaží najít příčinu nedorozumění.

Rak

Rak se nepyšní svými stížnostmi. Uzavírají se do sebe a volí taktiku mlčení. Zvenčí se toto chování může zdát izolované a lhostejné, ale je to pouze obranná reakce. Kontemplativní stav mu pomáhá analyzovat aktuální situaci. V takových chvílích by měl být Rak sám a porozumět sám sobě.

Váhy

Charakteristickým znakem Vah je nezávislost. Váhy nemají rády, když je narušován jejich osobní prostor nebo se snaží omezovat. Aby skryli své pocity a ochránili se před bolestí, staví kolem sebe neviditelnou zeď. Dělají to tak obratně, že tazatel nic netuší. Někdy potřebují být Váhy samy se sebou. V takových chvílích jsou ponořeni do svých myšlenek a nenavazují kontakt.

Štír

Štír je společenské a nepříliš skromné znamení zvěrokruhu. Pokud se uzavře do sebe, lidé kolem něj si toho nevšimnou. Ve skutečnosti se pod ochrannou maskou skrývá citlivá povaha. Štír nedává lidem ve svém okolí najevo své osobní starosti. Toto znamení je neustále v uzavřeném stavu. Cítí se tak v bezpečí. Někdy se Štír spokojí i se svou izolací.

Střelec

Veselý Štír nesnese nevěru a nespravedlnost. Pokud přistihne svého blízkého při lži nebo nepoctivosti, okamžitě se odmlčí. Pokud Střelce urazíte, může se projevit nejen jeho chlad, ale i krutost. Přízeň tohoto znamení nelze nijak oplatit. Střelec se navždy uzavře zrádci.

Hlavní foto: volkovysk.by