Bez živin rostliny nemohou prospívat. Pokud tedy v půdě něco chybí, přicházejí zahrádkářům na pomoc nejrůznější hnojiva. Nemusí být drahé. Existuje spousta hnojiv, která si můžete snadno připravit doma.

Pro své okurky používám hnojivo na bázi cukru. Ano, glukózu potřebují nejen lidé, ale také naše rostliny na pozemku. Toto je recept na levné hnojivo, které snadno připravíte během několika minut. Každá hospodyňka má doma určitě cukr. Výsledek vás jistě rozveselí!

foto: google

Již po první aplikaci budou sazenice svěží, rychleji porostou a bohatě pokvetou. A pokud budete toto hnojivo přidávat pravidelně po celou sezónu, vyrostou silné a křupavé okurky, jejichž počet vás překvapí!

Celé tajemství spočívá v tom, že kořenový systém okurek absorbuje cukr a směřuje ho do vývoje květů a plodů. Okurky ukládají cukr jako výživný substrát pro semena, takže úroda je bohatá!

foto: google

Recept na toto hnojivo je velmi jednoduchý. Dvě polévkové lžíce cukru (nebo jednu tabletu glukózy) rozpusťte v litru vroucí vody. Tento roztok promíchejte a nalijte do lůžka. Na jeden keř by mělo připadat asi 200 ml, proto si připravte hnojivo podle počtu rostlin.

Jedinou nevýhodou této metody je to, že mravenci milují sladké a mohou vám přijít na zahradu hodovat na sladkém hnojivu. Nebojte se, existuje mnoho metod, které vám pomohou vyhnat mravence ze záhonů.

Hlavní foto: google.com