Ne všechny hospodyňky vědí, že jedlou sodu lze použít nejen při přípravě jídla nebo jako čisticí prostředek. Ukazuje se, že tento bílý prášek může být na zahradě velmi užitečný. Mohu vás ujistit, že zahrádkáři budou mít mnoho výhod.

Především pro ty, kteří pěstují růže na záhoně, bude jedlá soda velmi užitečná. Je to proto, že zahrádkáři musí neustále bojovat proti mšicím.

Chcete-li se tohoto škůdce zbavit, jednoduše si připravte roztok jedlé sody. Do 1 litru vody dejte 30 g jedlé sody a roztokem postříkejte všechny rostliny.

Jedlou sodu lze použít také proti plísním, které napadají mnoho rostlin na zahradě.

Chcete-li svou zahradu před touto houbou ochránit, připravte si následující roztok: Rozpusťte 1 lžíci jedlé sody v 1 litru vody, přidejte 10 g rostlinného oleje a trochu mýdla.

Pomocí postřikovače postříkejte rostliny vzniklým roztokem; tento postup je nejvhodnější provést po západu slunce.

Housenky jsou zákeřní škůdci zelí, kteří mohou zničit celou úrodu. Chcete-li těmto problémům předejít, smíchejte 100 g mouky a 100 g sody a výslednou směsí posypte všechny hlávky zelí na zahradě.

Aby byla rajčata sladká a šťavnatá, můžete sazenice rajčat přikrmovat roztokem jedlé sody, který si můžete připravit sami. Jedná se o 3,5% roztok jedlé sody, který by se měl zalévat do půdy kolem rostlin.

Pokud máte na pozemku kompost, můžete k odstranění nepříjemných pachů použít také jedlou sodu. Stačí přidat trochu tohoto bílého prášku.

A samozřejmě není dobré zapomínat, že s pomocí sody se účinně vypořádáme s plevelem, který nám často roste na zahradě.

Hlavní foto: google.com