Nedávno si sousedka na venkově stěžovala, že jí na zahradě řádí slimáci. A skutečně, tito zdánlivě neškodní tvorové požírají vše, co jim přijde do cesty.

Způsobují obrovské škody mnoha kulturám. Brambory požírají ještě hůř než bramboříci, listy zelí připomínají síta, mladé cukety jsou okousané, papriky propíchané. Zkoušejí i mrkev a cibuli. Problémy v každém případě, tak co dělat?

foto: google

Na svém pozemku jsem je neviděl už čtyři roky! A to vše díky jedné radě od slovenského přítele. Proto se s vámi nyní podělím o své zkušenosti.

Ochrana před slimáky, trik.

Je to velmi jednoduché, skvělou obranou je káva! Slimáci a hlemýždi nemají rádi vůni kávy. Proto vám doporučuji, abyste v zimě vyrazili ven a vzali si kávovou sedlinu.

foto: google

A když na zahradu začnou útočit škůdci, dejte ji kolem rostlin, pokud je jich hodně, bude vhodná jako mulč.

Stačí uvařit obyčejnou kávu, rozlít trochu vody a postříkat rostliny. Šneci nesnášejí pach kofeinu. Tato metoda samozřejmě funguje do prvního deště, ale pokud ji použijete několikrát za sebou - slimáci vás opustí navždy!

foto: google

Je to jednoduchý způsob, který se na Slovensku aktivně používá a který mimochodem vědecky prokázali vědci z Londýnské univerzity!

Hlavní foto: google.com