Staré spáleniny na nádobí nejen kazí jeho vzhled, ale také brání hospodyni (nebo hostiteli) používat spotřebič naplno.

Problémem je, že není snadné zbavit se ulpívajícího tuku na pánvi.

Zvláště pokud nevíte, co může v tomto těžkém případě pomoci. Proto byste si rozhodně měli vybrat jeden účinný způsob čištění.

Budete potřebovat: šroubovák, čpavek, plastové sítě nebo pytle na odpadky, krátký provázek, houbičku na nádobí, misku s vodou.

Důležité: čpavek má štiplavý zápach. Abyste se vyhnuli nepříjemným následkům, je vhodné nosit při práci nějakou ochranu dýchacích cest a rukavice.

foto: google

Pokud má pánev plastovou rukojeť, nejprve ji odšroubujte. V tomto případě vám pomůže obyčejný šroubovák. Rukojeť se čistí odděleně od tuku houbičkou (rovněž kovovou) za použití mycího prostředku a teplé vody. Pouze pánev bude vyčištěna od tuku "lidovou metodou". Vezměte 2-3 celofánové sáčky, ujistěte se, že jsou těsné, a pak je složte jeden do druhého.

foto: google

Jakmile je to hotové, vezmeme pánev a vložíme ji do sáčků. Pak je položíme na stůl a vymačkáme z nich vzduch. Po dokončení tohoto úkonu nalijte do misky 50-100 mg čpavku, sáčky pevně uzavřete a zavažte je připraveným provázkem.

foto: google

Poté, co opět zkontrolujeme, zda jsou sáčky dobře utaženy, začneme s nimi dobře třepat a neustále je otáčet. To je nutné, aby se čpavek rovnoměrně rozprostřel a vyčistil všechny části pánve. Poté zavázané sáčky položte na balkon a nechte je tam 12 hodin. To je dostatečně dlouhá doba na to, aby alkohol změkčil tuk.

Po uplynutí doby stačí pánev opatrně vyjmout a zbavit se alkoholu. Po této "předúpravě" stačí houba a teplá voda. Když pánve normálně umyjete, všechny nečistoty a mastnota zmizí.

Hlavní foto: google.com