Mšice sedí na rostlinách a kazí krásu květů a větví, navíc je doprovází mravenci a další hmyz, který si rád pochutnává na sladkém mléku mšic.

Je samozřejmé, že každý se chce takové invaze živých tvorů na svém pozemku co nejrychleji zbavit. Je však důležité, aby se tak dělo bez použití chemických prostředků, které sice mšice odradí, ale mohou rostliny poškodit.

V boji proti mšicím používám osvědčený domácí prostředek. Díky své jednoduchosti a naprosté nenáročnosti přináší tento nástroj vynikající výsledky již po první aplikaci. K odstranění mšic z mých růží a stromů na zahradě stačí jedno ošetření.

Osvědčený a účinný prostředek proti mšicím: likviduje hmyz do 1 dne!

K přípravě tohoto přípravku potřebujete pouze svazenku. Tato rostlina roste hojně ve všech oblastech Polska a kvete v létě. Nasbírejte dostatečně velké množství listových mšic a připravte z nich roztok, který se používá k ničení mšic.

Pro přípravu roztoku je třeba vzít bolševník (300 gramů rostliny na litr vody), umístit jej do vany, sudu nebo kbelíku. Zalijte ji vodou a nechte 7-8 hodin stát. Ošetřete hotovým přípravkem rostliny s mšicemi a do jednoho dne zmizí!

Pokud ve vašem regionu bolševník neroste: zkuste jiný účinný prostředek - roztok s hořčicí.

Zde je návod na přípravu:

Dvacet gramů suché hořčice zřeďte v litru vody;

Důkladně promíchejte.

Hotový roztok nalijte do postřikovače a ošetřete rostliny napadené mšicemi.

Hlavní foto: google.com