Pro některá znamení zvěrokruhu je typická pověst tichého člověka, ale ne vždy je zasloužená. Vždyť schopnost vyjádřit v několika větách to, nad čím jiní tráví spoustu času, je k nezaplacení.

Štír

Klasický příklad - tito lidé se nemohou omezit na úzký okruh lidí, protože zapnou režim "předávání informací". A upřímně řečeno, nechci to dělat - Štír říká velmi zajímavé věci. Pokud se dostanete do skupiny cizích lidí, automaticky přejde do režimu "sbírání informací". Chce vědět, co se může říkat v přítomnosti nových lidí, co je nutné a co by se nemělo vůbec zmiňovat. Proto mají Štíři navzdory své vášnivé povaze často pověst tichých lidí.

Kozoroh

Kozoroh mlčí - a dělá to dobře, protože dobře chápe, že je velmi snadné říci příliš mnoho. Kozoroh nemá intuitivní smysl pro to, co se může říkat a co by se říkat nemělo. Nahrazuje ho pečlivá analýza informací, které mu byly poskytnuty v jeho přítomnosti. Kozoroh tedy mlčí, usmívá se, vyvozuje závěry. Když to však udělá, začne vést dialog, nebo když se napije a jeho vnitřní kontrola poněkud zeslábne.

Rak

Rak raději mlčí, protože dobře ví, že šokovat ostatní svými myšlenkami, nápady a soudy je zajímavé jen desetkrát. Poté je odsouzen k tomu, aby si pokaždé našel nový okruh přátel. Proto Rak raději mlčí a naslouchá. Dává také řadu užitečných rad týkajících se psychologie, ale dělá to osobně.

Panna

Panny nemlčí, ale přemýšlejí, co říct, nebo čekají, až se rozhovor přesune na téma, ve kterém se dobře vyznají. Někdy se Panny o lidi kolem sebe prostě nijak zvlášť nezajímají, takže nemají potřebu vynakládat na ně svou psychickou energii. V každém případě Panny nejsou skutečně klidní lidé, i když takový dojem aktivně vyvolávají.

Býk

Býci jsou pravděpodobně nejtišší lidé, protože je to prostě baví. Poslouchání je pro ně mnohem zajímavější než mluvení. I když vzhledem k Bullovu životu by mohl říct mnoho zajímavých věcí a dát užitečné rady. Raději se však posadí, naservíruje svému partnerovi čaj nebo víno a pozorně naslouchá. Možná jsou nejlepšími posluchači ze všech znamení zvěrokruhu.

Hlavní foto: volkovysk.by