1. Nikdy nepřenášejte odpovědnost za to, co se děje ve vašem životě, na druhé.

Vím, že pokušení je velké, ale smilujte se nad sebou. Teprve když vnitřně přijmete toto rozhodnutí - "já jsem původcem svých neúspěchů a tvůrcem svých úspěchů" - získáte sílu.

2. Přijměte, že minulost nelze změnit.

Máme kontrolu pouze nad svou budoucností, která přímo závisí na tom, co děláme teď, v přítomném okamžiku. Nečekejte, až se na vás budoucnost usměje - zařiďte, aby vám v úsměvu nemohla zabránit.

3. Zbavte se iluze, že můžete změnit ostatní lidi.

Podvědomě této naivní iluzi podléháme všichni a v důsledku toho v pravém slova smyslu trpíme. Lidi mění pouze okolnosti, vše ostatní je jen klam vnímání. Nechte je být jiné a v určitém okamžiku vás to dokonce začne bavit.

4. Ostatní potřebují, abychom byli silní.

Slabí, unavení, trpící, nešťastní - nikdo nás nepotřebuje. Pokud předstírají, že je všechno jinak, jen vás klamou. Nevzdávejte se! Souhlaste s absolutností této zásady, vydechněte, otřepejte se a zjistíte, že není proč se rozčilovat.

5. Všechny naše činy budou mít určité důsledky.

Ve skutečnosti si vždy vybíráme ne to, co uděláme, ale to, co se stane v důsledku našeho jednání. Proto než uděláte nějakou hloupost, dobře si rozmyslete, jaké to bude mít následky, a pak bude ve vašem životě mnohem méně hloupostí.

6. Nežijte tak, jako byste měli žít věčně.

Každý z nás jednou zemře. Je to nevyhnutelné a prokázané. Můžete se kvůli tomu trápit a trápit, nebo se můžete snažit, abyste to jednou provždy hodili za hlavu. Nežijte tak, jako byste měli žít věčně. A nežijte tak, jako byste měli zítra zemřít. Zvažte obě tato tvrzení a najdete svůj vlastní recept na šťastný život.

7. Dělejte to, co vnitřně považujete za důležité.

Pokud si lámete hlavu nad smyslem života, pravděpodobně jde jen o depresi. Důležitý není konkrétní "smysl života", ale pocit smyslu života. Dělejte to, co si vnitřně myslíte, že je důležité. Nezapomeňte si to říkat. A neměli byste se honit za úspěchem. Pokud prostě budete dělat to, co považujete za důležité, uspějete.

8. Nikdy neplýtvejte časem a energií na lidi, kterým na vás nezáleží. Nebo ještě hůře, na těch, kteří vás nemají rádi.

Na světě je spousta lidí, se kterými je radost žít svůj život. Jen nemusíte být uzavření a podezřívaví. Věřte mi, že otevřeností a laskavostí nemáte co ztratit.

Hlavní foto: leprechaun.land